· Képek: Morebikes · 2018. november 27. 10

Kémfotókon a Husqvarna 801 Classic Adventure

Ismeretlen vizeken

A Husqvarna mindeddig igyekezett titkolni, hol tartanak új kalandmotorjuk fejlesztésében, most azonban szemfüles fotósok lencsevégre kapták a modellt egy közúti teszten.
A Morebikes magazin munkatársai jókor voltak jó helyen, s elcsípték, amint a Husqvarna tesztpilótája épp a jelenleg készülő 801 Classic Adventure-rel rója a köröket egy titkos teszten. Mivel a svéd gyártó a KTM fennhatósága alá tartozik, szinte biztosra vehető, hogy a modell az új 790 Adventure műszaki alapjaira épült. Kialakítása során például ugyanazt a vázat használták, s gyaníthatóan a 105 lóerős, 87 Nm maximális forgatónyomatékú hajtóművet is örökölte, bár még nem tudhatjuk, miként hangolták át azt. Ez a masina is fűzöttküllős kerekeken gördül, rokonához hasonlóan elöl 43 millis csúszószár-átmérőjű WP teleszkóppár dolgozik, hátul pedig – bár márkanév nem leolvasható az alkatrészen – valószínűleg ugyanaz a WP progresszív rugóstag simítja ki az út egyenetlenségeit, mint a 790-es esetében.
{{articleGallery[20172].caption}}
Az idomok, az üzemanyagtartály, a nyereg viszont abszolút husqvarnás, akárcsak a hátsó fénydiódás lámpatest, ami ismerős lehet a Vitpilenről és Svartpilenről. A prototípuson most még nem TFT-kijelző kapott helyet, de a sorozatgyártásra kész verzióra valószínűleg az kerül majd, miként a szemlátomást befejezetlen hátsó traktus is arról árulkodik, hogy sok finomításon átesik még a járgány, mire elnyeri végső formáját. Ha minden igaz, előreláthatólag 2019 végén, vagyis egy év múlva láthatjuk teljes valójában a skandinávok új üdvöskéjét.