· Képek: Husqvarna · 2019. január 2. 14

Husqvarna Vitpilen 701 Aero

Légies szépség

Nem tudunk szó nélkül elmenni a gyártó legújabb tanulmánya mellett, ami olyan gyönyörű és különleges, hogy csak remélni tudjuk, egyszer megvásárolható modellként tér vissza.
Noha jó ideje véget ért már, picit most mégis visszakanyarodnánk az EICMA motorkiállításhoz, ahol megannyi szépség közül is kitűnt a Husqvarna koncepciója, a Vitpilen 701 Aero. A csodaszép kétkerekűvel a korabeli pályamotorokat szerette volna megidézni a svéd cég, így ennek megfelelően azok legjellegzetesebb ismertetőjegyeit emelte ki az építés során.
{{articleGallery[20491].caption}}
A gép formavilágát az alapként szolgáló Vitpilen 701 és a korábban bemutatott 401 Aero motívumai uralják, igaz, sokkal színesebb, feltűnőbb fényezéssel megspékelve. A masina markáns, szögletes vonalai csak úgy vonzzák a tekintetet, legkülönlegesebb részlete a karakteres, café racer fejidom, a mögötte rejlő, kerek TFT-kijelző, a sajátos kipufogódob, no és a hátsó telikerék. Az eredeti 701-hez mérten változott az üléspozíció, a Husqvarna mérnökei szerint még sportosabb lett.
Ezen a videón részletesebben is szemügyre vehető a meseszép Aero
Ami a műszaki tartalmat illeti, azon nem módosítottak, a járgányt a Vitpilen 692 köbcentis, egyhengeres, 75 lóerős, 72 Nm forgatónyomatékot leadó erőforrása mozgatja, elektronikus gázmarkolatot szoríthat a pilóta, s az eredeti modellben fellelhető elektronikai segédletek is megtalálhatóak a gépen.