· Képek: Husqvarna · 2017. november 9. 10

Husqvarna Vitpilen és Svartpilen 701

A jövő most kezdődik

A svédek különleges járgányokkal készülnek 2018-ra: a sorozatgyártásra kész típus és a koncepciómotor is igazán egyedi, s ahogyan a cégtől már megszokhattuk, minden porcikájuk minőséget sugároz.
A Husqvarna az EICMA-n hivatalosan is leleplezte a sorozatgyártásra kész Vitpilen 701-et, emellett bemutatták a vadonatúj Svartpilen 701-et is, ami egyelőre koncepcióként öltött formát. A Vitpilen 701 a gyártó utcai szegmensbe visszatérésének egyik kiemelkedő darabja, prototípusát először 2015-ben mutatták be, napjaikra pedig végre szériaéretté vált, a hírek szerint már a jövő év első hónapjaiban kapható lesz. A térhálós acél csővázra épült, összetéveszthetetlen külsejű nakedet a 701 Enduróban és 701 Supermotóban is használt, 692,7 köbcentis, 75 lóerős erőforrás mozgatja, a cég elmondása szerint a legfejlettebb egyhengeres, ami jelenleg elérhető a piacon.
{{articleGallery[16413].caption}}
A gép alatt WP felfüggesztés dolgozik, a hatékony lassulásról pedig Brembo fékek gondoskodnak. A prémium alkatrészek mellé fejlett technika dukál, így olyan összetevőket olvashatunk a felszereltségi listán, mint elektronikus gázmarkolat, kipörgésgátló, kikapcsolható ABS, nyomatékhatárolós tengelykapcsoló, emellett kiegészítők széles skáláját kínálja hozzá a gyártó.
A nagyon hasonló, mégis inkább scrambler-szerű Svartpilen 701 koncepcióval a Husqvarna reméli, hogy eléri a jövő motorosait, akik értékelik az időtlen formaterveket. A vállalat egy merész utcai harcosnak szánta a gépet, melyet az ikonikus flat track stílusjegyek ihlettek.
{{articleGallery[16408].caption}}
A két újdonság mellett – ugyancsak a jövő esztendő első hónapjaiban – érkezik két kisebb változat is a gépekből, a Vitpilen 401 és a Svartpilen 401. Ezekben 373,2 köbcentis, egyhengeres hajtóművet szereltek, így ideális lehet a korlátozott kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőknek is.