· 2018. december 27. 11

Lekérdezhető lesz a hazai járművek előélete

Nincs többé titok

Néhány hét múlva indul az új, ingyenes szolgáltatás, mely segítségével megtudhatod, hogy valójában mennyit futott a kinézett motor vagy volt-e törve korábban.
Már 2019 januárjában elérhető lesz hazánkban az úgynevezett jármű szolgáltatási platform, azaz a különböző hivatalok gépjármű-nyilvántartási adatait egyesítő rendszer. Az összevont nyilvántartás legfontosabb előnye, hogy ebből bárki korlátlan mennyiségben, ingyen lekérdezheti az autók, motorok fontosabb adatait, mi több, megtekintheti a kinézett gép korábbi fotóit is, melyeket az eredetiségvizsgálaton készítettek.
{{articleGallery[20526].caption}}
A trendeknek megfelelően mobiltelefonos alkalmazás is készül, hogy tényleg bárki, bárhonnan hozzáférhessen a legfontosabb információkhoz. A fejlesztést bejelentő Dobrocsi Endre elmondta, hogy természetesen a tulajdonosok személyes adatai továbbra is titokban maradnak, vagyis csak a kiválasztott autó vagy motor előélete lesz lekérdezhető. Úgy vélik, hogy a várhatóan január végétől igénybe vehető szolgáltatás segítségével könnyebben elkerülhetőek a manipulált futásteljesítményű, korábban törött vagy éppen körözés alatt álló járművek, vagyis egyszerre szolgálja a becsületes eladók és a leendő vevők érdekeit.