Tavasszal többször beszámoltunk már róla, hogy a civil rendőrautók után a rendőrségi FJR-ek és RT-k is kamerát kaptak, s azt is láthattátok, hogy miként zajlott a 4K-s, vízálló optikák elhelyezése a motorokon. Komoly technikai támogatás ez a zsaruknak, hiszen így akkor is intézkedhetnek a szabálytalankodókkal szemben, ha nem rögtön a kihágás után állítják meg őket.

INNOVV kamerák a rendőrmotorokon

Nem kérdés, hogy a tavalyi, motorosrendőrök főszereplésével zajlott Pofátlan(tan)ítás sikere is közrejátszott abban, hogy egyre több motor visel kamerá(ka)t, melyek ráadásul a motor viszonylag kisméretű akksiját sem meríthetik le.

innovv-kamerak-a-magyar-rendormotorokon
Nincs értelme utólag letagadni a szabálysértést, hiszen egyrészt látták a zsaruk, nem véletlenül eredtek a autós vagy motoros nyomába, másrészt amikor kiderül, hogy kamera van a motoron, akkor már hiába is próbálna tagadni a sofőr 

A 4K-s kamera ugyanis – amellett, hogy 2K-ban 60 kép/másodperc sebességgel is képes rögzíteni – kapott egy beépített, intelligens DC-átalakítót, s így gyakorlatilag képtelen lemeríteni a telepet, ami ugyanúgy hasznos a rendőröknek, mint a motorral dolgozó futároknak vagy egyszerű túrázóknak.

Máris több megye egyenruhásai vehették birtokba a profi kamerarendszerrel felszerelt gépeket, a gyártó pedig büszkén tette közzé, hogy a manchesteri, norfolki, suffolki és North Yorkshire-i zsaruk után a Békés, Győr-Moson-Sopron és Zala megyei rendőrök is az INNOVV kameráit használják.