· 2017. december 1. 57

A nap videója: Isle of Man TT – 2018

A legbátrabbak harca

Fél év múlva újra elrajtol a világ egyik legkeményebb utcai versenye a Man-szigeten. A kőkemény erőpróbához nemrég egy elképesztően hangulatos beharangozót készítettek.
A híres Isle of Man TT hatalmas volumenű rendezvény és igazi turistacsalogató látványosság, az őrült megmérettetésre minden évben több mint 45 ezer rajongó látogat el a világ minden tájáról. Az emberek igyekeznek a legjobb helyeket megkeresni, hogy testközelből élvezhessék a száguldást, nem mellesleg annak reményében, hátha pont előttük történik valamilyen sorsfordító esemény.
Hat percnyi nyár a hideg téli estékre
A 2017-es évad a viadal történetét meghatározó két legendás alak kiélezett párharcáról szólt, ők a brit Ian Hutchinson és az észak-ír Michael Dunlop. A TT leggyorsabb és legsikeresebb versenyzői között számon tartott pilóták nevéhez négy-négy tavalyi győzelem fűződik, s összesen tizenhat győzelmével Hutchinson a negyedik helyet foglalja el az örökranglistán, míg Dunlop tizenöt diadalt tudhat magáénak - ezt a minimális különbséget próbálja az ír felszámolni jövőre. Izgalmas futamoknak nézünk tehát elébe 2018. május 26. és június 8. között, s már most kaphatunk egy kis ízelítőt a hátborzongató élményből, hiszen készítettek egy remek beharangozó kisfilmet a rendezvényhez. Hangerőt fel!