Nem nagyon akad ellenfele az utakon a britek óriásának, mivelhogy a hatalmas és tekintélyes Rocket III a legnagyobb sorozatgyártású motorkerékpár-erőforrással kelleti magát.

Itt a Triumph gigantikus csúcsmodellje

A típus pályafutása éppen 15 évvel ezelőtt kezdődött, az akkori modell 2,3 literes, soros, háromhengeres aggregátjával szinte minden motorrajongót elbűvölt.
itt-a-triumph-gigantikus-csucsmodellje-22746
Elődjével összehasonlítva 40 kilóval könnyebb lett, de így sem pehelysúlyú: az R száraz tömege 291, a GT-é 294 kg. Ehhez képest elképesztő, hogy 0-100-ra 2,79 másodperc alatt gyorsul
Úgy tűnik, a fejlesztőknek nem volt elég az akkori méret, miután az új széria friss fejlesztésű alumínium vázába egy 2458 köbcentire növelt hengerűrtartalmú erőforrást építenek. Mindösszesen 167 LE és 221 Nm maximális nyomaték szabadul fel, szükség is van a 240/50 ZR16-os Avon Cobra Chrome hátsó abroncsra.
itt-a-triumph-gigantikus-csucsmodellje-22744
Műalkotásnak is beillik a rozsdamentes leömlő és kipufogó. A tank 19 literes, a hatfokozatú váltóhoz nyomatékhatárolós kuplung kapcsolódik
A nem mindennapi teljesítmény talajra vitelében kanyar-ABS, visszagurulásgátló, dőlésszög-érzékelős kipörgésgátló és üzemmód-választó segít. Az újdonságról készült videóban minden fontosabb részlet jól látszik, nézzétek csak!
A sportosabb R és a túrázóknak ajánlott GT egyaránt húszküllős öntött alumínium kereket kap, a szériafelszerelések között megtaláljuk a TPMS guminyomás-érzékelőt, a kulcsnélküli indítást és az USB-töltőt is. Ami a felfüggesztést illeti, elöl 47 mm-es, az összes paraméterében állítható Showa teleszkópvilla dolgozik, hátul szintén Showa gyártmány a központi, állítható rugóstag, az elöl 320, hátul 300 mm-es tárcsákkal összeállított fékrendszer pedig a Brembótól érkezik.
itt-a-triumph-gigantikus-csucsmodellje-22745
Programozható TFT-kijelzőről olvashatjuk le a fontos információkat. Elérhető hozzá a MyTriumph alkalmazás és Bluetooth kapcsolaton keresztül zenét is hallgathatnak az utasok
Az újdonság árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de - a TFC-ből kiindulva - 15-20 ezer font, azaz 6-8 millió forint körüli összegre tippelünk.