· Képek: Jawa · 2018. május 8. 35

Íme, a 2018-as Jawa 350 Special!

A nagy visszatérés

Fantasztikusan szép, korhű megjelenéssel, léghűtésű erőforrással felszerelve érkezik a Jawa új üdvöskéje, ami nemcsak Indiában, hanem az öreg kontinensen is kapható lesz.
Tíz év csend után 2016-ban a Mahindra megvásárolta a - keleten még mindig rendkívül jól csengő - Jawa márkanevet, s elhatározták, hogy meghódítják vele az ázsiai piacot. Céljuk elsősorban az indiai és a dél-kelet ázsiai térnyerés volt, ám nem feledkeztek el az európai vásárlók kiszolgálásáról sem. A törekvés egyik első, kézzelfogható gyümölcse a csodás Jawa 350 Special, ami megjelenésében a múlt sikereire alapoz.
{{articleGallery[17991].caption}}
A fűzöttküllős kerekeken gördülő, retró fejidommal, stílusos varrott üléssel érkező, jellegzetes Jawa-színekben pompázó kétkerekűbe a kínai Shineray által készített, egyhengeres, négyütemű hajtóművet építettek, ami 27,7 lóerőt és 30,6 Nm maximális forgatónyomatékot biztosít, 160 km/órás végsebességre gyorsítva a 170 kilós menetkész tömegű gépet. A 350 Specialt 2018 júliusában kezdik gyártani, s előreláthatólag év végére, jövő év elejére már kapható is lesz. Mivel a típus megfelel az Euro 4-es környezetvédelmi előírásoknak, s a biztonsági csomag ABS-t is tartalmaz, így Európában is forgalomba helyezhető.