· 2019. május 4. 14

Szenzációs sorrend a jerezi MotoGP-edzésen

Miből lesz a cserebogár?

Igazi tippmixgyilkos végeredmény született Spanyolországban, a MotoGP első európai helyszínén. Kevesen gondolták a szezon előtt, hogy éppen a húszéves ficsúr lesz a királykategória új kihívója...
Négy éve, a '15-ös GP-szezon kezdete előtt írtuk beharangozónkban: „Bármennyire is nehéz elsőre elhadarni, hogy Fabio Quartararo, ideje, hogy a riporterek megtanulják a kacifántos nevet, hiszen az ifjú francia valószínűleg az idei szezon egyik főszereplője lesz. Nem lennénk meglepve, ha pár éven belül a MotoGP egyik legjobb pilótájává válna...” Nos, csak négy évet kellett várnunk, hogy beigazolódjon a jóslat, ugyanis ma délután a húszéves francia nemes egyszerűséggel maga mögé utasította a komplett MotoGP-mezőnyt.
{{articleGallery[21822].caption}}
Ráadásul a privát Yamaha is csúcsformában van alatta, legalább is erre utal, hogy csapattársa, a szintén Petronas SRT-t terelgető Morbidelli végzett másodikként mögötte, míg az első sor végéről Marquez várhatja a zöld jelzést. Dovi, Vinales és Crutchlow sorakozik a második sorban, míg Petrucci, Nakagami, Rins és Bagnaia fért még a legjobb tízbe. Sajnos ez egyben azt jelenti, hogy nincs jó napja a Rossi- és Lorenzo-szurkolóknak, hiszen kedvenceik csak a 11. és a 13. helyen zártak. Hogy miként tudja kamatoztatni pole-ját az ifjú francia, az alig egy nap múlva kiderül, ugyanis a Spanyol Nagydíj közvetítése holnap délelőtt 11-kor kezdődik, míg a királykategória mezőnye délután kettőkor rajtol el.