A járványhelyzet miatt sok a kérdőjel az idei versenynaptárban, de a Dorna közleménye alapján úgy fest, hogy Katarban, két egymást követő futammal startol a világbajnokság, mégpedig március végén és április elején, majd ezután Portugáliába látogat el a mezőny.

Joan Mir: „Még mindig Marquez a favorit...”

A nemzetközi szövetség (FIM), a kereskedelmi jogokat birtokló Dorna Sports, valamint a csapatok, technológiai partnerek és szponzorok képviselőit tömörítő IRTA közös bejelentése szerint Portugália után Spanyolországba, majd a hagyományos európai túrára indulnak a résztvevők. Franciaország, Olaszország, Katalónia, Németország, Hollandia, Finnország, Ausztria, Nagy-Britannia, Aragónia és San Marino szerepel az úticélok között, a finn pályát azonban még versenyzésre alkalmasnak kell nyilvánítani, mielőtt véglegesítik a helyét a naptárban.
joan-mir-nyilatkozata-a-2021-es-motogp-szezonrol-28940
A tervek szerint alig egy hónap múlva kezdődnek a hivatalos tesztek Spanyolországban, és március végén indul az idei a világbajnokság
Azt még nem tudjuk, hogy a szokásos 36-os rajtszámmal láthatjuk-e Mirt a rajtrácson, vagy 1-esre vált, az viszont már most kiderült, hogy mit gondol a 2021-es erőviszonyokról. – Nem kérdés, hogy engem kell legyőznie az új trónkövetelőknek, de ettől még Marc Marquez az idei világbajnokság legfőbb esélyese, és többet kell nyújtanom, hogy őt is magam mögé utasítsam. Főként, hogy tavaly nem a nyers erő és a magas végsebesség, hanem kiegyensúlyozottság és remek taktika vezetett minket sikerre.
joan-mir-nyilatkozata-a-2021-es-motogp-szezonrol-28939
Mir a tőle megszokott szerénységgel válaszolt a címvédést feszegető kérdésekre
Ha (Marc) teljesen felépül, akkor egyértelműen ő a favorit, hiszen nagyobb tapasztalata van és a tempója is kifejezetten erős. Viszont ha bármi hátráltatja, akkor esélyes vagyok az újabb győzelemre – mesélte Mir. Magabiztossága már csak azért is meglepő, mert mindössze két szezont húzott le a királykategóriában, és miként elmondta, a Suzukinak nem a tempója, teljesítménye a legfőbb erénye, a Honda pedig kifejezetten jól áll ilyen téren. – Az idei célom, hogy rajtelsőségeket szerezzek és több futamot nyerjek, ebben szeretnék fejlődni – tette hozzá Mir, aki a motoros fórumokon szavazásai alapján a lecsinosabb versenyzőanyuka címet is „hazavihette” a vb-trófea mellett.
joan-mir-nyilatkozata-a-2021-es-motogp-szezonrol-28941
Még nem dőlt el, hogy 1-es vagy 36-os számmal lép pályára 2021-ben
Végül rákérdeztek, hogy mennyire változtatta meg az életét a vb-cím: - Télen Andorrában pihentem, emellett voltam Tenerifén is, és amikor például étterembe mentem, felismertek páran, ami új nekem. Viszont ez kicsit sem zavaró, nem akarnak feltétlenül közös fényképeket készíteni vagy ilyesmi. Mondjuk otthon, Mallorcán biztosan más lenne a helyzet, de ezt leszámítva minden maradt a régiben: edzek, készülök az idényre, mint bármikor korábban – összegezte Mir a tőle megszokott szerénységgel.