· 2018. április 5. 3

Junior Motoros Tréning a Hungaroringen

Nem lehet elég korán kezdeni

Közel egy tucat kisgyermek húzta a gázt múlt héten a mogyoródi tanpályán, az NFM támogatásával megvalósult motoros vezetéstechnikai képzésen. A vidám napon a fiatalok játszva tanulhatták meg a motorozás alapjait.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóvoltából ingyenes junior vezetéstechnikai tréninget indítottak a Hungaroringen, mellyel a gyermekek tudatos motoros közlekedését szeretnék fejleszteni. Összesen tizenkét alkalommal, két – 5-8 éves és 9-12 éves korosztály – számára van lehetőség részt venni az oktatáson, aminek első köre múlt héten zajlott le a Hungaroring Motoros Akadémián. Ahogyan a fiatalokat felkészítő szakemberek elmondták, a motorozás szenvedély, szabadság és egy igazi különlegesség, s pont ilyen különlegesek a gyerekek is, hiszen bennük van a lehetőség! A motorozással fejlesztik az egyensúlyukat, térlátásukat, ami nagyban segíti későbbi boldogulásukat.
{{articleGallery[17715].caption}}
Az oktatás során a kicsik megismerik a motorozás alapelveit, készségszinten képesek lesznek kezelni a motorkerékpárt, így ők lesznek a jövő közlekedői – édesanyák és követendő példát mutató édesapák. A következő „tananyag” a védőfelszerelések megismerése, valamint a helyes üléspozíció elsajátítása után a fékek kezelése, majd következhet az önálló motorozás instruktori felügyelettel. A képzés célja olyan tudást átadása a tanítványoknak, hogy megszeressék és megértsék a motorozás szabadságát és szabályait, amelyet csak akkor élvezhetnek, ha felkészülten ülnek a nyeregbe. Az örömteli arcokat látva nagyon úgy tűnik, ez igen jó alap a jövő generáció „megfertőzéséhez”.