· 2019. február 6. 4

Kategóriát vált Kakuszi Ádám

15 évesen a felnőttek között

A H-Moto kiválósága megkezdte a felkészülést az egykori krosszversenyző, Lécz Gergő irányításával, és már alig várja, hogy debütálhasson a nívós, felnőtt bajnokságban.
Négy kőkemény napon keresztül kizárólag a fizikai felkészülésen volt a hangsúly Tiszakécskén, ahol Ádám már az idei, nemzetközi szereplésre készül. Míg csapattársa, Kovács Bálint Katarban vitézkedik, a mindössze 15 éves motoros az idei év első edzőtáborában gyűjti az energiát - és az izmokat - a nagy megmérettetéshez. Nem akármilyen edzéstervet teljesített, ugyanis reggel futással nyitott, majd amint kifújta magát, jöhetett az úszás, zárásként pedig tornatermi gyakorlatok várták. Persze szüksége is van a kiemelkedő erőnlétre és állóképességre, mivel Ádám 2019-ben már nem az ADAC Junior Cup utánpótlás sorozatban fog rajthoz állni, hanem a felnőttek között a Supersport 300 kategóriában.
{{articleGallery[20965].caption}}
- Nagyon kemény napokon vagyok túl, de nem tagadom, nagyon élveztem az edzőtábort. Sajnos az időjárás nem fogadott minket a kegyeibe, és bizony nem volt egyszerű a mínuszokban, jeges talajon lefutni az előírt távokat. Idén komoly változás lesz a pályafutásomban, hiszen már a felnőtt mezőnyben, a Supersport 300 kategóriában fogok versenyezni. Az már biztos, hogy a magyar bajnokságban rajthoz állok, de arról még zajlanak a tárgyalások, hogy a nemzetközi mezőnyben végül hol indulok. Vélhetően egy új modellel állok majd rajthoz, de erről csak később árulhatok el többet – mesélte az edzőtábor után Ádám.
{{articleGallery[20966].caption}}
- Látszott rajta, hogy csak a cél elérése lebegett a szeme előtt. Szó nélkül végigcsinálta a felkészülést, és ami még ennél is fontosabb, fizikailag és pedig mentálisan is bírta a kifejezetten a motorozáshoz passzoló, kőkemény edzést - tette hozzá az edzőtábort vezető Lécz Gergő, aki kiemelte, hogy rendkívül elégedett volt Ádám kitartásával és hozzáállásával.