Hol a kulcs? Hol a kulcs?! - kiabálta már szinte minden motoros legalább egyszer, harminc fokban, nyakig beöltözve, miközben patakzott a hátán a verejték... Ha nem a nyakunkba akasztva hordjuk a motor indításához nélkülözhetetlen eszközt, bizony gyakran megesik, hogy a kapkodásban egyszerűen letesszük valahová, majd később hiába próbálunk visszaemlékezni rá. Az ilyen kínos és bosszantó esetekben segíthet a hasznos alkalmazás, mely egy apró jeladóval kiegészítve bármikor biztos iránymutatást ad, hogy merre is találjuk az elveszett holmit.

Mindössze 49.95 USD-be kerül a csomag, mely a chip-et és az érményi jeladót tartalmazza. Egy okostelefon akár húsz különböző nyomkövetőt tud érzékelni, vagyis a macskára, táskádra, de akár magára a motorra is tehetsz belőle.

karacsony ajandek motor
Egy gombnyomásra előkerül a kulcs, a pénztárca és a macska is...

Persze egy ilyen meglepetés kapcsán azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon mikor lesz már tavasz, hány hónap még, mire először hasznát veszik az ajándéknak? Ha valami "instant" dolgot szeretnél, akár a téli motorozás élményével is megajándékozhatod párodat, persze decemberben ennek is megvannak a korlátai. Befizetheted őt egy quad-túrára, ami üzemanyaggal és járműbérlettel együtt 20 - 25 000 forintba kerül, ráadásul ez közös élmény lesz, hiszen akár kétszeméllyel is belevághattok a havas kalandba. Nem egyszerű földutas csapatás ez, hiszen a túra első felében könnyebb, de megkapó szépségű részeken halad a konvoj, majd egyre nehezebb, technikásabb részek következnek.

karacsony ajandek motor
Még nem próbáltad? Itt az ideje, hogy belekóstolj a quadozásba!

Útba ejti a csapat a Gödöllői Dombság legmagasabb pontját, ahonnan tiszta időben az egész Dunakanyar, a Pilis, és a Naszály is gyönyörűen látható, majd zárásként egy homokbánya gödörben vezetheti le mindenki a fölös energiáit, ahol alaposan próbára teheti az ATV-k tudását és saját képességeit is.

Persze megfelelő ruházatra is szükség lesz, ha a dermesztő hidegben akarsz motorozni, és ezalatt nem feltétlenül a vastag kabátot és nadrágot kell értenünk, hiszen a bőrfelülettel közvetlenül érintkező felületek sokkal fontosabbak, ha a mínuszok ellen kell védekeznünk. A Nagyvasnál kapható Forcefield aláöltöző egy cordura szettel kiegészítve biztosan helytáll majd a zordabb napokon is, és segít a testhőmérsékletet egyenletes szinten tartani sport és szabadidős tevékenység közben.

karacsony ajandek motor

Nedvességeltávolító, vagyis a keletkezett izzadtságot elvezeti az anyag külső felületére, amivel megelőzhetjük a megfázást egy kiadós csapatás után.

Persze nem csak az egyből felhasználható kuponok és meghívók okozhatnak örömöt, hiszen hosszabb távra szóló ajándékok közül is válogathatunk. A motoros képzésekre immár ajándékutalvány vásárlásával is befizethetünk, így a karácsonyfa alatt következő szezonok egyik legfontosabb kellékét találhatja a motorospalánta.

karacsony ajandek motor
Mindig van mit tanulni, legyen szó jogsitanfolyamról vagy vezetéstechnikai képzésről

Az ilyen figyelmesség kettős célú, hiszen nem csak anyagilag segít elérni a kívánt célt, de támogatásunkról is biztosítja az ajándékozottat, megerősítve benne az elhatározást. Ha rendelkezik már jogosítvánnyal, de tudását tovább csiszolná, a vezetéstechnikai tréningek jelenthetik számára a jó megoldást - az egynapos képzések általában beleférnek a húszezres limitbe, és életre szóló élménnyel illetve tudással gazdagítják a résztvevőket.

karacsony ajandek motor
Budapestről három-négy óra alatt elérhető a 21-es út környéke, ahol végtelen szerpentinek és magyarul beszélő háziak várnak

Ugye számtalanszor elképzelted már a következő képet: éppen felkelt a nap, a friss illatok bekúsznak az ablak résein, kinézve pedig az Alpok legszebb csúcsait látod. Szívesen ébrednél te is ilyen látványra? Mi sem egyszerűbb, nyugati szomszédunknál már 62 euróból eltölthetsz egy hosszú hétvégét, teljes ellátással, hiszen a Türnitz-ben működő, magyar család által üzemeltetett panzióban mindössze ennyibe kerül egy gondtalan hosszú hétvége. A háziak tökéletesen beszélnek magyarul, és az ellátásra sem volt még senkinek panasza: az erdélyi ízek - és ételadagok - a legfalánkabb motorosokat is meggyőzik, igazi barátságos, családias panzió ez, kimondottan motorosoknak. A háziak egy hétre elegendő térképpel ajándékozzák meg a betérő vendéget, aki a környék tervezett túrái közül szabadon választhat, a napi etapok 250-350 kilométert ölelnek fel, nagyjából 5-6 óra aktív motorozással.

- Kérdezd már meg, hogy mennyi az idő? - valószínűleg gyakran halljuk majd ezt a kérdést, ha barátunkat egy ilyen spéci, motoros órával ajándékozzuk meg. A csinos és nem mindennapi külső révén igazi telitalálat ez a 10 500 forintba kerülő, vízálló TVG karóra, mely gombnyomásra bekapcsolja be a LED-kijelzőt, és a motor műszerfalát utánozva kel életre, majd pár másodpercig a pontos időt mutatja, mielőtt újra elsötétül.

karacsony ajandek motor
Vedd fel a fordulatot! Különleges időmérő (nem) csak motorosoknak

Hosszabb túrákon jó hasznát veheti motoros és utasa ennek a kisméretű, sisakba építhető intercomnak, mely akár hét órán keresztül biztosítja a könnyed kommunikációt, ráadásul a beépített akkumulátor pár óra alatt újratölthető, így akár reggeltől estig csacsoghatsz a vezetővel, ha éppen útközben jut eszedbe valami sürgős megbeszélnivaló...

karacsony ajandek motor

Természetesen a mobiltelefonnal is összeköthető az eszköz, így nem kell otthon rostokolnod a fontos hívást várva, motoron is bármikor elérnek - ha úgy akarod. A hosszabb túrákon zenehallgatásra is használhatod a készüléket, és akár fél kilométeres távolságból is alkalmas kommunikációra a többi motorossal.

karacsony ajandek motor
Védd magad! Nem csak terepmotorosoknak ideális ajándék a protektoring

Eredetileg az off-road versenyzők részére fejlesztették ki a különböző protektoringeket, de ma már a túrázók közül is sokan előszeretettel használják a könnyű és szellős felsőt, ha igazán komoly hőségben kell útra kelniük. Nem éppen olcsó mulatság a mellkast, a hátat, a vállat és a karokat védő protektor, de az IMET akciójának köszönhetően még éppen belefér a tíz- és húszezer forint közötti kategóriába a hat különböző méretben kapható felső.