· 2018. november 26. 13

Januártól mobilon is bejelenthető a kárigény

Kidobhatjuk a kék-sárgát

Időszerű volt már a papíralapú rendszer reformja, melyet egy mobilos alkalmazással vált ki a Magyar Biztosítók Szövetsége. Már januárban elindul az új rendszer.
Motoron kifejezetten macerás magunkkal cipelni az indigós, többpéldányos, úgynevezett kék-sárga baleseti bejelentőt, ezért a kétkerekűeknek különösen jó hír, hogy ezentúl mobilról is elindíthatót a kárügyintézés. A Mabisz által napjainkban tesztelt, és heteken belül elérhető applikáció számos felhasználóbarát részt tartalmaz, így például elég egyszer felvinni a járművet, és utána mentett autóként, motorként egy másodperc alatt elérhető minden adata.
{{articleGallery[20168].caption}}
Szintén okos megoldás, hogy elég, ha az egyik sofőr mobilján működik az alkalmazás, azon keresztül mindkét fél adatai leadhatóak. Az is szót érdemel, hogy a fejlesztők alaposan végiggondolták, milyen extra szolgáltatásra lehet szüksége a balesetet szenvedett autósnak, motorosnak, ezért a kötelező „papírmunka” mellett rögtön képeket, videókat is rögzíthetünk az esethez, mi több, ezen keresztül egy gombnyomással segélyhívás is indítható, ha valaki megsérült az ütközésben.