– Nem tudom, mi volt a levegőben, de öt autós is meg akart ölni, s az egyik nagyon közel járt hozzá... A nap végén meg a méhek folytatták a sorozatot: kettő megcsípett a hasamon, és később találtam még kettőt a ruhámban.

kass-zsolt-a-gibraltar-race-en

Eközben leírhatatlan szépségű tájakon jártam, szívesen fotózgattam volna többet is, de az idő szalad és másért jöttem ide. Mindenesetre tegnap ismét a nagyok közé verekedtem magam, egy erre alkalmatlan, utcai motorral és két sérült lábbal a 37-41 fokos melegben – írta Kass Zsolt beszámolójában az idei Gibraltar Race-ről.

kass-zsolt-a-gibraltar-race-en
Amikor nem adja ki...

Idén első alkalommal magyar versenyző is indult tehát az egykori Dakar-pilóták között a Gibraltar Race-en, amit Európa Dakarjának is szoktak nevezni. A 2021-ben Olaszországban zajló verseny 14 napig tart, 7200 kilométer hosszú és a táv nagy részét kemény terepen teszik meg a pilóták.

A műszaki hibák és sérülések dacára keményen küzdő Kass Attila megmutatta, hogy igenis számolni kell vele, és harmadik helyen végzett a verseny hatodik szakaszán, a Class 1 géposztályban. Ha Te is követnéd az Africa Twinnel versenyző motorost, ezen a linken láthatod friss és érdekes bejegyzéseit a Gibraltar Race-en szerzett élményeiről.