Április 15-én, a Kakucs Ringen zajlott a Kawasaki Hungary Racing Team hivatalos csapatbemutatója. Az alakulat célja, hogy a két pilóta minél jobb helyezéseket érjen el a kimondottan erős német bajnokság Supersport 300 géposztályában.

Gyári Kawasakikkal a nemzetközi mezőnyben

– Büszkeséggel tölt el minket és rendkívül boldogok vagyunk, hogy gyári támogatott csapattal léphetünk pályára – nyilatkozta a bemutató után Lévay Károly, a Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola vezetője, aki egyben a HRE (Hungarian Racing Engineering) tulajdonosa és műszaki vezetője.

kawasaki-hungary-team-csapatbemutato
Számadó Máté és Luki Owen

Miként említettük, Számadó Máté és Luki Owen lesz az alakulat két pilótája. Máté már két szezont eltöltött az IDM-ben, és úgy érzi, a tavaly szerzett három dobogós helyezése remek alap, hogy idén még előkelőbb helyen végezzen.

Egy gyári támogatású csapat minden versenyző álma. Úgy érzem, hogy ezzel az extra támogatással és a motorhoz érkező új alkatrészekkel remek eredményeket érhetek el

– mondta el Máté.

kawasaki-hungary-team-csapatbemutato
A Kawasaki Hungary Racing Team új motorjai

Bár Lukinak ez az első szezonja az IDM-ben, nem ijed meg a feladattól, és bizakodva várja a májusi nyitófutamot.

Fantasztikus téli tesztelésen vagyunk túl, és ennek köszönhetően máris sokat fejlődtem. Tudom, hogy nagy kihívás lesz, de megvannak a konkrét céljaim az idei szezonra, és minden egyes versenyhétvégén ezekért fogok dolgozni

– tette hozzá Luki Owen.

Az új alakulat munkáját segítik a Supersport 300 kategóriában négy világbajnoki címet szerzett MTM Racing tagjai is – derült ki a bemutatón –, olyannyira, hogy az új gépeket már az MTM készítette fel a szezonra.

kawasaki-hungary-team-csapatbemutato
Max Owen, a csapat menedzsere elmondta: több hónapon át tartó, kemény munka eredménye, hogy a Kawasaki támogatásával és MTM Racing együttműködésével létrejött az új alakulat. Biztos benne, hogy ez kiváló műszaki háttér lesz mindkét versenyző számára, hogy remek eredményeket érjenek el 2023-ban

Sűrű idénye lesz az ifjú pilótáknak, ugyanis a májusban induló német bajnokság hét fordulóból áll, és olyan legendás pályákra látogat el a mezőny, mint Assen, Hockenheim vagy éppen a Red Bull Ring.