A zöldek történelemkönyvének legszebb lapjain olyan dicső motorok állnak, mint a 750-es Mach IV H2 vagy éppen az úttörő Z1, a maga 903 köbcentis motorjával és észveszejtő végsebességével. A Kawasakinál most úgy döntöttek, hogy a nagynevű ősök előtt tisztelegve létrehoznak egy igazán pikáns vasat, melyet szintén H2 névvel illetnek majd:

Az első videóból nem sokat tudtunk meg, de legalább az biztos, hogy a hagyományoknak megfelelően a gyorsasági szegmenst gazdagítja a H2-es Ninja

Meglepő módon eddig szinte semmi nem szivárgott ki az újdonságról, pedig a tesztkörein már jócskán túl lehet a masina, hiszen a hírek szerint már szeptemberben a végleges, szériaérett változatot láthatja a nagyközönség.
kawasaki-ninja-h2-1382
Az ős H2 - vajon az utód is háromhengeres lesz?
A fórumokon persze egyből megkezdődtek a találgatások, és sokan a kétütemű-éra visszatéréséért szurkolnak, míg mások azt remélik, hogy a H2-vel ismét feltámasztják a 750-es kategóriát. Szintén valószínű forgatókönyv, hogy a tavaly már bemutatott kompresszoros blokk hajtja majd a videóban szereplő motort, s egyben ez a vas lehet az új feltöltős generáció egyik előfutára. Akárhogy is, legkésőbb szeptember 30-án minden részlet kiderül az újdonságról, ugyanis hivatalosan ekkor mutatkozik be a 2015-re datált Ninja H2.

Frissítve: 2014.09.03.

A kétütemű elméletet hivatalosan is kizárhatjuk, ugyanakkor a feltöltő egyre esélyesebb befutónak tűnik a Ninja H2 hangja alapján...
Szeptember ötödikén, azaz két nap múlva ismét felkerül egy klip a Ninja hivatalos oldalára, s reméljük, hogy abból újabb részletek derülnek ki a hamarosan debütáló H2-ről.