· 2019. május 2. 3

A havi motoros útdíj első éve

Kapós az új matrica

Tavaly hatodával több vinyettát adtak el, mint 2017-ben, de idén ennél is komolyabb növekedést mértek: konkrétan másfélszeresére nőtt a motorosok által vett matricák mennyisége.
Egyre többen használják ingázásra motorjukat, s talán ebből is fakad, hogy évről-évre többen vesznek e-matricát a gépre. A kedvezményes áron megvásárolható heti matrica díja a bevezetés óta nem változott - pedig nem tegnap jelent meg a piacon -, és a tavaly őszi áremelkedés az éppen egy éve bevezetett havi motoros útdíjat is „elkerülte”, így továbbra is 2500 forintért vehetünk korlátlan autópálya-használatot egész hónapra.
{{articleGallery[21800].caption}}
„A motoros matricákon belül egyre közkedveltebb a kedvezményes havi jogosultság, amelyet egy esztendeje, tavaly május 1-től lehet megvásárolni” – közölte Bartal Tamás. A NÚSZ Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a havi motoros matricából nagyjából húszezer (!) darabot vásároltak az elmúlt egy évben, többségében magyarok. A motoros matricavásárlások terén az idei minden bizonnyal rekordév lehet, tekintve, hogy 2019 első négy hónapjában közel 50 százalékkal több fogyott ebből az előző esztendő azonos időszakával szemben. Hogy melyik matricából mennyit vettek magyarok, illetve külföldiek, és melyik utakat használták legszívesebben, arról korábbi írásunkban olvashattok részleteket.