A „80-as, 90-es évek sportmotorjai” Facebook-csoportban már megannyi hazai találkozót szerveztek, és ez idén sem lesz másként, ám a májusi összejövetelen már gyorsulási verseny is színesíti a karbis, idomos vasak kiállítását.

Gyorsulási verseny és motorkiállítás Tökölön

Az immáron csaknem hétezer tagot számláló csoportba nemrég töltötték fel a májusi találkozó programját, illetve a tudnivalókat a versenyekről:

A tavaszi találkozó végül május 11-én, Tökölön kerül megrendezésre. Ez a helyszín több lehetőséget is biztosít, így a találkozó mellett szervezünk egy kizárólag motorosoknak szóló gyorsulási versenyt is. A találkozó, a gyorsulási verseny és a parkoló is központi helyen lesz, mindegyik könnyen elérhető. A reptéren belül lesz továbbá egy „street” kategóriás driftverseny is (gyalog 6-8 perc sétával elérhető), a rendezvényre érkezőknek a driftversenyre belépés is ingyenes!

klasszikus-sportmotorok-talalakozoja-tokol

A találkozót szeretnénk megint koncentráltan 11 és 14 óra közé tenni, így megmarad a „bikes and coffee" hangulata is, természetesen lesz kint catering is a helyszínen. Maga a rendezvény 9-től 16-ig tart, de jó lenne, ha sportmotorok ebben az időben (11 és 14 óra között) gyűlnének össze az erre a célra elkülönített területen.

A „kiállítói" részre továbbra is az 1995-ig gyártott, teljes idomos, csutkakormányos sportmotorokat várjuk, a legfeljebb 1995-ös gyártási év alól kivételt képeznek majd a klasszikus/ikonikus vagy együléses burkolt sportmotorok, mint az SP-2, a TL1000R, a csíklámpás Ducati stb. A gyorsulási verseny 9-től 16-ig tart, rajtgéppel, hivatalos, profi időméréssel 402 méteren (a mért időket rögtön nyomtatják és egy kijelzőn is folyamatosan látható). Az összecsapáson az alábbi kategóriákba nevezhetnek a motorosok: 
1. 400 cm3-ig
2. 401-től 600 cm3-ig
3. 601-től 750 cm3-ig
4. 751+ köbcenti felett

– írták az oldalon.

A belépő 4000 forint, az eseményről pedig további információt a „80-as, 90-es évek sportmotorjai” Facebook-csoportban találtok.