· Képek: Kovács Attila/MTI · 2017. január 6. 35

Alagutakat és völgyhidakat terveznek

Körbeérhet az M0 autóút

A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. által kiadott tervezet szerint tovább bővül a fővárost megkerülő aszfaltcsík a budai oldalon. Ha megvalósul, a sztráda 108 kilométeres hosszával teljesen körülöleli majd Budapestet.
A társaság listája szerint jelenleg összesen harminc autópálya-építést készítenek elő hazánkban, ezekből az egyik az M0 körgyűrű fejlesztése. A következő szakasz észak-nyugati oldalon lesz, a kétszer két sávos út a 10-es utat köti majd össze a 11-essel, tehát tulajdonképpen a Megyeri híd meghosszabbításának tekinthető.
{{articleGallery[11637].caption}}
Ennek hossza több mint nyolc kilométer lesz, s két alagutat és két völgyhidat is felhúznának itt, a fennmaradó rész pedig az előbb említett szakasztól - Budakeszin áthaladva - az M1 autópálya és az M0 autóút biatorbágyi kereszteződéséig tart, így ezzel bezárul a kör. Ez a tervek szerint 18 kilométert jelent, amely egy öt-tíz kilométer hosszú alagutat is magában foglal.
Az sajnos még nem tudni, mikor kezdik el az építkezéseket, és egyelőre ahogy arról sincs nyilvános információ, hogy mindez milyen összeget emészt fel.