A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint több hetes szünetet követően a múlt hétvégén folytatta szereplését az IDM-ben. A 21 éves motoros a BCC Alpha Van Zon BMW-jével és nagy reményekkel vágott neki a schleizi versenyhétvégének, ám ezúttal meg kellett elégedni azzal a pár ponttal, amit meg tudott menteni a két futam során. 

kovacs-balint-2023-schleiz
Kovács Bálint

Kovács Bálint: balszerencsés hétvége Schleizben

Noha Bálint nagyon bízott abban, hogy az általa jól ismert „városi” aszfaltcsíkon is képes lesz megismételni az eddigi remek eredményeit, ám ezúttal elpártolt mellőle a szerencse. A szabadedzéseken nem tudták megtalálni a BMW optimális beállítását, az időmérőn a 15. rajthelyet szerezte meg, míg mindkét futamon a 13. helyen zárt. 

kovacs-balint-2023-schleiz

„Közel egyhónapos szünet után folytatódott a német bajnokság, ráadásul a pályát jól ismerem, szeretem is, hiszen 2019-ben a Suzuki Kupában a pole pozíció mellett a legjobb köridő mellett a két futamgyőzelem is az enyém lett. Most nagyon messze voltam ezektől az eredményektől, még akkor is, ha az IDM-ben senki sem várta tőlem ezt a győzelmet, sem a pole-t.

kovacs-balint-2023-schleiz

Sokkal nagyobb volt magammal szemben az elvárásom, mint ami vasárnap lett belőle. Teljesen rossz irányba mozdultunk el a szabadedzéseken a beállításokat illetően, és ez meghatározta az egész hétvége teljesítményét. Nagyon hátulról kellett indulnom, és maximum ezt az eredményt tudtam kipréselnem magamból, valamint a motorból. Le kell vonni a tanulságot, változtatni kell, visszatérni a korábbi eredményes munkához, hogy a következő futamon újra a legjobbak között végezhessek – fogalmazott Bálint.

kovacs-balint-2023-schleiz

Nem is kell sokat várnunk a folytatásra, ugyanis jövő hét végén szinte „hazai pályán”, a magyar határtól mindössze kétórányira fekvő Red Bull Ringen csapnak össze az IDM pilótái.

A bajnokság állása: 1. Florian Alt 181 pont, 2. Ilya Mikhalchik 111 pont, 3. Hannes Soomer 106 pont, 4. Bastien Mackels 93 pont, 5. Patrick Hobelsberger 92 pont, 6. Toni Finsterbusch 80 pont, 7. Philipp Steinmayr 64 pont, 8. Kovács Bálint 58 pont.

kovacs-balint-2023-schleiz

Az IDM idei versenyhelyszínei és időpontjai:

08.04. - 08.06. – Red Bull Ring

08.18. - 08.20. – Assen

09.22. - 09.24. – Hockenheim