Kovács Bálint a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-ének nyergében folytatja szereplését a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában. A 19 éves motorost egy cél vezérli, megtartani a vezető helyét az összetettben.

Kovács Bálint már az aragoni pályán készül a folytatásra

Kiválóan kezdte meg a 2021-es idényt Kovács Bálint: a jerezi szezonnyitón a H-Moto Team 19 éves versenyzője mindkét futamot megnyerte, majd Navarrában ismét dobogóra állhatott a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. A cseh New2Project által felkészített, vadonatúj Yamaha R1-gyel versenyző motoros vezeti az összetett pontversenyt kategóriájában, és abban bízik, hogy ezt sikerül megőriznie az aragóniai versenyhétvégét követően is.

kovacs-balint-aragonban-lep-palyara

A felkészülésére nem panaszkodhat, hiszen az előző hétvégén teljesítette a legendás Le Mans-i 24 órás viadalt, és az Endurance-világbajnokság mezőnyében 1440 kilométer motorozott. Sikerült kipihennie magát, és a szabadedzéseken, ahol igencsak változó volt az idő, megfelelő pályaismeretre tett szert, valamint a csapata is jó irányba haladt a beállításokkal. 

kovacs-balint-aragonban-lep-palyara

„Úgy gondolom, nagyon felkészülten vághatok neki ennek a hétvégének, hisz rengeteg időt töltöttem motoron az elmúlt napokban. Annak ellenére, hogy még nem mentem ezen a pályán, bizakodó vagyok, mivel a szabadedzéseken viszonylag sok időm volt megtanulni a pályát, és a csapat is talált egy jónak tűnő beállítást.

kovacs-balint-aragonban-lep-palyara

Egyelőre csak a változékony időjárás okoz egy kis gondot, ugyanis egyszer esik, máskor meg tűz a nap. A hétvégi két futamon szeretnék minél több pontot gyűjteni, hogy megtarthassam a vezető helyemet összetettben. Tetszik a pálya, ugyanakkor van egy hosszú egyenes, ahol a motorom végsebessége miatt esetleg bajba kerülhetek” – jelentette ki Kovács Bálint.

A Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájának pontállása:

1. Kovács Bálint (Yamaha) 66 pont, 2. Ville Valtonen (finn, BMW) 65 pont, 3. Marc Miralles (spanyol, BMW) 60 pont, 4. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 51 pont, 4. Daniel Saez (spanyol, Kawasaki) 48 pont, 5. Christian Palomares (spanyol, Kawasaki) 38 pont.