Eredetileg az év legfontosabb versenyéről, a Le Mans-i 24 órás endurance vb-futamról érkezett volna Rijekába Kovács Bálint. Sajnos a H-Moto Team versenyzője nem lehetett ott a rajtnál, mert ugyan elutazott a legendás pályára, ám ott kiderült, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva a csapata egyszerűen el sem indult Franciaországba. A híreket meghallva Bálint másik cseh csapata, a New2Project - akikkel a cseh és az Alpok Adria bajnokságban indul - egy extra kétnapos teszttel kárpótolta a versenyzőt, hogy minél jobban felkészülhessen a hétvégi Alpok Adria Bajnokság, szintén Rijekában rendezendő következő futamára.

kovacs-balint-az-alpok-adrian-2020-szeptember-26652
A Superbike kategória pannóniaringi hétvégéjén futamgyőzelemmel és egy dobogóval debütáló Kovács Bálint a New2Project csapat pilótájaként ezúttal Rijekában készül hasonló eredményre, ahol összetettben is szeretné átvenni a vezetést
A H-Moto Team 19 éves versenyzője a horvát pályán is a királykategóriában, azaz a Superbike-ban áll majd rajthoz. Bálint nem tétlenkedett a kétnapos gyakorláson, hiszen egyrészt megjavította eddigi legjobb köridejét, másrészt szinte tökéletes alapbeállításokat talált a Yamaha R1-hez. A fiatal motoros tehát továbbra is remek formában van, így a csapattal együtt abban bízik, hogy sikerül folytatnia az idei kiváló szereplését. Bálint ugyanis a rendkívül erős, hét ország versenyzőit felvonultató Cseh Bajnokság ezres kategóriájában négy futamból háromszor dobogón végzett – két második és egy harmadik hely –, így a 42 fős mezőnyben a második pozícióban áll összetettben. Emellett kétszer állt dobogóra a pannoniaringi idénynyitón az Alpok Adria sorozatban – egyszer győzött, utána pedig harmadik lett –, így itt is a második helyen áll összetettben, de hátránya mindössze négy pont.
kovacs-balint-az-alpok-adrian-2020-szeptember-26653
Bálint majdnem egy másodpercet javított legjobb idején a most lezajlott teszten
„Őszintén bevallom, hogy az elmúlt napok nehézségei után nagyon jó volt újra motorra ülni. Egyrészt a cseh csapat néhány újítást tett a Yamahára, például kicserélték a hátsó futóművet, így ezeket nem ártott kipróbálni, másrészt nekem sem jött rosszul, hogy nem az elhalasztott lehetőségek jártak a fejemben. Az első nap nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, a pálya és a motor ette a gumit, ám szerdán ráleltünk a helyes útra, minőségi munkát tudtunk végezni, és egy nagyon jó alapbeállítást találtunk, ami igencsak bizakodással tölt el a hétvégével kapcsolatban.
kovacs-balint-az-alpok-adrian-2020-szeptember-26651
Vadonatúj felfüggesztést kapott Bálint Yamahája, többek között ez is hozzájárult a remek köridőhöz
Külön öröm a számomra, hogy sikerült majd egy másodperccel megjavítanom az itt futott legjobb köridőmet. Nagyon várom a hétvégét, és dobogós helyekkel vigasztalódnék Le Mans miatt” – mondta Kovács Bálint, aki pénteken három szabadedzést teljesít, szombaton lesz az időmérő és az első verseny, míg vasárnap egy bemelegítő edzés és a második futam vár rá. Csapattársa, Kakuszi Ádám ezúttal nem lehet ott vele, pedig jó formában van a fiatal pilóta – első helyen zárt a legutóbbi, Slovakiaringen rendezett Phoenix Kupa SSP 300-as versenyen.
kovacs-balint-az-alpok-adrian-2020-szeptember-26655
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalán is.