Természetesen ezúttal is a Wójcik Racing Team Yamahájával lép pályára Bálint, mégpedig a Superstock géposztályban. Nagy reményekkel vág neki a Bol d'Ornak, hiszen legutóbb ötödik lett csapatával az Endurance-vb belga futamán.

kovacs-balint-boldor2022-elso-teszt

Kovács Bálint: visszaszoktam a Yamahára...

Bálint máris belevágott a munkába, mégpedig a kedden zajlott, privát teszttel, hogy biztosan bekerüljön pénteken a csapatba, ugyanis a Wójcik Racing Team akkor dönt majd arról, hogy melyik három pilótának szavaz bizalmat. A lengyel alakulat ugyanis hét versenyzőt vitt pályára, és majd legjobb három-három időt elérő alkotja majd a Wójcik Racing Superstock- és Superbike-csapatát.

kovacs-balint-boldor2022-elso-teszt

A keddi tréningen a legfontosabb feladat az volt, hogy megtalálják a motor legoptimálisabb beállítását, illetve Bálintnak vissza kellett szoknia a Yamahára, ugyanis június vége óta kizárólag Ducatival versenyzett. Az edzések ma délután folytatódnak a Paul Ricardon, és a H-Moto Team versenyzője biztos abban, hogy szombaton ott lesz a rajtrácson.

kovacs-balint-boldor2022-elso-teszt

„Ahogy idén mindig, most is a Stock csapattal kezdtem meg a felkészülést a hétvégére. A Wójcik ezúttal is hét versenyzőt hozott el, így adott a feladat: be kell kerülnöm a legjobb hatba, hogy szombaton én is ott lehessek a rajtnál. Kedden túlestünk egy privát teszten, ahol valamennyi csapat pályára gurult. Számomra egyértelmű volt a feladat, hisz' egyrészt meg kellett ismerkednem az aszfaltcsíkkal, melyen még sosem versenyeztem, másrészt a nyári ducatis időszak után vissza kellett szoknom a Yamahára.

kovacs-balint-boldor2022-elso-teszt

Megismertem a pályát, nagyon jó tempóra voltam képes, ráadásul a motorral is hamar megtaláltuk a közös hangot. Csütörtökön és pénteken lesz még bőven időm tovább gyorsulni, amivel végleg bebiztosíthatom a helyem a csapatban – fogalmazott a H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint.

Hol követheted a 24 órás motorversenyt?

Így alakul az éppen századik, jubileumi Bol d'Or programja: csütörtökön négytől és fél kilenctől zajlott az időmérő edzés, majd ma délelőtt fél 12-kor újra pályára lépnek a motorosok.

kovacs-balint-boldor2022-elso-teszt

Szombaton reggel fél kilenctől még egy gyors bemelegítés során finomíthatnak a beállításokon, és délután háromkor kezdetét veszi a 24 órás viadal. A futamot élőben közvetítik szombat délutántól a Eurosporton, míg másnap ugyanitt láthatjátok az összecsapást délelőtt negyed tíztől, egészen a befutóig.