A lehető legeredményesebben kezdte meg, és a köridők alapján legalább ilyen magas szinten folytatta a 2021-es szezont a H-Moto Team élversenyzője. Kovács Bálint a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-ének nyergében. Bálint két napon keresztül tesztelt a navarrai pályán, ahol május 15-16-án áll ismét rajthoz a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában.

Bálint és az új Yamaha R1 a navarrai pályán

A nemrég lezajlott edzéseknek köszönhetően minden esély megvan arra, hogy a jerezi kettős győzelem után ismét ott legyen a legjobbak között.

Kovács Bálint remek időt futott a navarrai pályán

Ennél jobban nem is kezdhette volna a 2021-es idényt Kovács Bálint, ugyanis a jerezi szezonnyitón a H-Moto Team 19 éves versenyzője mindkét futamot megnyerte a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. Bálint – aki idén teljes szezont teljesít a cseh New2Project által felkészített vadonatúj Yamaha R1-gyel  – remek szereplésével máris 14 pontos előnyre tett szert összetettben.

kovacs-balint-es-a-hmoto-navarraban-tesztel
Kovács Bálint

A 19 éves motoros Navarrában tesztelt két napon keresztül, és az ott elért köridők alapján a lehető legpozitívabban várhatja az ESBK következő versenyhétvégéjét.

kovacs-balint-es-a-hmoto-navarraban-tesztel
„Megtaláltuk a tökéletes alapot a folytatásra, a szabadedzéseken már csak a finomításokon lesz a hangsúly...” 

„Ezelőtt sosem köröztem a navarrai aszfaltcsíkon, így a csapatommal egyeztetve részt vettünk egy kétnapos teszten. Miután itt lesz az ESBK következő versenyhétvégéje, fontos volt, hogy ne a hivatalos szabadedzéseken kelljen megismernem a pályát, illetve ne ott keresgéljük a motor alapbeállításait.

Utólag azt mondhatom, a lehető legjobb döntést hoztuk, ugyanis egyrészt az időjárás is kedvezett nekünk, másrészt sikerült egyre jobb és jobb köridőket futnom.

Megvan a jó tempóm a pályára, ráadásul sikerült egy olyan beállítást találnunk, amire – a köridőkkel együtt – már bőven alapozhatok. Mondhatni, megtaláltuk a tökéletes alapot a folytatásra, a szabadedzéseken már csak a finomításokon lesz a hangsúly. A legjobb köridőm nagyon közel van a tavalyi dobogósok idejéhez, így nem titkolom, igencsak bizakodva várom a navarrai versenyhétvégét” – jelentette ki Kovács Bálint.

kovacs-balint-es-a-hmoto-navarraban-tesztel
Bálint legközelebb jövő hét végén, Navarrában lép pályára

A Spanyol Superbike Bajnokság pontversenyének állása (Open 1000 kategória):

1. Kovács Bálint 50 pont, 2. Ville Valtonen (finn, BMW) 36 pont, 3. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 29 pont, 4. Francisco Alonso (spanyol, Kawasaki) 22 pont, 5. Marc Miralles (spanyol, BMW) 20 pont, 6. André Pires (portugál, Yamaha) 20 pont.