A H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint immáron második versenyhétvégéjére készül a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-ének nyergében a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában.

A 19 éves motoros jerezi kettős győzelme után Navarrában is ott szeretne lenni a legjobbak között.

Navarrában folytatódik az ESBK

Kovács Bálint a jerezi szezonnyitón mindkét futamot megnyerte a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. A H-Moto Team tehetsége – aki idén teljes szezont teljesít a cseh New2Project által felkészített, vadonatúj Yamaha R1-gyel – remek szereplésével máris 14 pontos előnyre tett szert összetettben.

kovacs-balint-es-a-hmoto-navarrai-futamon
Bálint előnye 14 pont a bajnokságban az első két futam után

A 19 éves motoros alaposan felkészülve várja a navarrai folytatást, ugyanis pár hete csapatával már két napon keresztül tesztelhetett az addig számára ismeretlen pályán. Megérte a sok munka, ugyanis Bálint és csapata nemcsak megtalálta a motor ideális beállításait, hanem a teszten elért köridők alapján optimistán várhatja az ESBK mostani versenyhétvégéjét.

kovacs-balint-es-a-hmoto-navarrai-futamon
„Az egyik legfontosabb feladatom az lesz, hogy a rajtomon javítsak, ugyanis Jerezben egyik futamom előtt sem kaptam el jól a startot...” 

„Nagyon fontos az, hogy nemrég voltam itt tesztelni, így egy olyan beállítással rendelkezünk, amire építhetünk az egész hétvégén. Ráadásul a köridőm is olyan szintre jutott, ami miatt igencsak optimista lehetek a navarrai folytatást illetően. Külön öröm a számomra, hogy ismét velünk van már a csapat telemetriása, Sinkó Laci, így az edzések előtt közösen ki tudjuk elemezni a jerezi versenyhétvége és a navarrai teszt adatait. Az egyik legfontosabb feladatom az lesz, hogy a rajtomon javítsak, ugyanis Jerezben egyik futamom előtt sem kaptam el jól a piros lámpák kialvását. Úgy tűnik, az időjárás is kedvez nekem, hiszen a csütörtöki eső után már nem várható több csapadék, így száraz versenyekre készülhetek. Természetesen szeretném megőrizni az első helyem összetettben, sőt, szeretném növelni a távolságot az üldözőimmel szemben” – jelentette ki Kovács Bálint.

kovacs-balint-es-a-hmoto-navarrai-futamon
„Külön öröm a számomra, hogy ismét velünk van már a csapat telemetriása, Sinkó Laci, így az edzések előtt közösen ki tudjuk elemezni a jerezi versenyhétvége és a navarrai teszt adatait” 

Ezúttal a szurkolók is ott lehetnek, legalább is virtuálisan, mégpedig a SEYU – együtt a győzelemért alkalmazás segítségével. Csak annyi a dolgod, hogy követed az utasításokat és lősz egy képet magadról, ami üzeneteddel együtt megjelenik a pálya kivetítőin.

A Spanyol Superbike Bajnokság pontversenyének állása (Open 1000 kategória)

1. Kovács Bálint 50 pont (Yamaha), 2. Ville Valtonen (finn, BMW) 36 pont, 3. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 29 pont, 4. Francisco Alonso (spanyol, Kawasaki) 22 pont, 5. Marc Miralles (spanyol, BMW) 20 pont, 6. André Pires (portugál, Yamaha) 20 pont.