· 2018. február 5. 1

Kovács Bálint sérülés nélkül megúszta a súlyos ütközést

Felemás hétvége Katarban

A H-Moto Team 16 éves motorosa a katari nemzetközi bajnokságban szerepelt a hétvégén, ahol a biztató első futam után sajnos egy súlyos bukással zárta a versenyt.
Kovács Bálint az ázsiai versenysorozat Superstock 600-as kategóriájában képviseli hazánkat, nem is akármilyen eredménnyel - az elmúlt hétvégén, a sorozat második állomásán egy ötödik hellyel nyitott, míg a második futamban sajnos kiütötték alóla a motort. Az ekkor negyedik helyen haladó Bálint szerencsére nem sérült meg a 170-180 km/órás sebességnél történt ütközésben - bosszantja az eset, de már előre tekint, hiszen két hét múlva újabb fordulót rendeznek Katarban.
{{articleGallery[17221].caption}}
A H-Moto Team fiatalja idén egy egész szezont teljesíthet a bajnokságban, ahol egy hatszázas Kawasakival indul, mégpedig olyan nagy nevek ellen, mint a korábbi Superbike-versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi.
- A szabadedzéseken próbáltam felvenni a ritmust, amire most szerencsére több időm volt, így mire az időmérők következtek, megtaláltam a megfelelő tempómat. Sajnos azonban hiába állítottunk a futóművön, ennél többet nem lehet a gyári alkatrészből kihozni, maximum úgy, ha megváltoztatnám némileg a stílusom. Mivel a warm up alatt az új gumikon sikerült gyorsulnom, bizakodva vártam az első futamot. Sajnos sem a rajtom, sem a tempóm nem volt az igazi, így hiába szerettem volna az elejével menni, meg kellett elégednem az ötödik hellyel.
{{articleGallery[17222].caption}}
A második viadalon aztán végre jól rajtoltam, fejben sikerült összeraknom a versenyemet, és ennek köszönhetően már a negyedik helyen motoroztam, amikor az egyik vetélytársam - a vele vívott küzdelemben - hátulról belém jött, így kiestem. Így utólag elég félelmetes volt a helyzet, ugyanis az ütközés pillanatában százhetven feletti sebességgel mentem. Bosszús vagyok, mert jó eredményt érhettem volna el, de már előre tekintek – fogalmazott Kovács Bálint, aki 33 pontjával a hatodik pozícióban várja a folytatást, melyre két hét múlva kerül sor.

A Qatar SuperStock 600 összetett állása négy futam után:

1. Saeed Al Sulaiti - 85 pont
2. Mashel Al Naimi - 81 pont
3. Nasser Al Malki - 69 pont
4. Abdulla Al Qubaisi - 56 pont
5. Fahad Al Sowaidi - 46 pont
6. Kovács Bálint - 33 pont