Harmadikként végzett az Open 1000 kategóriában a Spanyol Superbike Bajnokság múlt hétvégi, Navarrában rendezett második fordulójának vasárnapi futamán Kovács Bálint, a H-Moto Team pilótája. Fontos pontokat gyűjtött, és ezzel megtartotta első helyét az összetettben – számolt be a csapat.

Kovács Bálint és a navarrai versenyhétvége

A 19 éves versenyző a cseh New2Project Yamaha R1-ével indult volna a szombati és vasárnapi összecsapáson, ám gyomorfertőzés miatt nem lehetett ott az első futamon. Igazán kár érte, hiszen a pénteki szabadedzésen a második legjobb köridőt futotta, de szombaton – már betegen – csak 13. lett az időmérőn. Ezután infúziót kapott, amitől jobban érezte magát, így vasárnap újra motorra ülhetett. Most ő mesél róla, miként élte meg a nem mindennapi hétvégét.

kovacs-balint-harmadik-lett-navarraban
Borúra derű: Bálint a navarrai dobogón

Nem is emlékszem, volt-e valaha ilyen versenyhétvége a pályafutásom alatt... Nagyon komoly gyomorfertőzést kaptam, teljesen elment az erőm, mindössze annyira voltam képes, hogy az időmérőn menjek két kört – mondta a verseny után. Mivel képtelen lett volna versenyezni, a csapattal közösen úgy döntött, hogy kihagyja a szombati futamot. – Ennek meg is lett az eredménye, a második versenyen elért harmadik hellyel ugyanis sikerült annyi pontot szereznem, hogy összetettben az élen maradjak – tette hozzá.

A vasárnapi futam, ahol Bálint harmadikként végzett és megőrizte első helyét az összetettben

A jerezi idénynyitón a kategória mindkét futamát megnyerő Bálint így egy ponttal vezet a pontversenyben a finn Ville Valtonen előtt. A spanyol superbike bajnokság következő fordulójára június 18. és 20. között kerül sor Alcanizban.