· 2020. július 20.

Kovács Bálint remekelt Brnóban

Dupla dobogó

Tökéletes bemelegítés volt a hétvégi, brnói verseny Kovács Bálintnak, aki csak néhány napot pihen, és vasárnap már az Alpok Adria hazai nyitófutamán áll rajthoz.
Továbbra is fura érzés leírni, hogy a „július végén induló MotoGP, Alpok Adria” stb., márpedig ebben a különleges helyzetben így van: július 26-án, Magyarországon rendezik a 2020-as Alpok Adria bajnokság első versenyét. Hogy minél jobban összeismerkedjen a motorral és több tapasztalattal állhasson rajtrácsra a Pannonia Ringen zajló nyitófutamon, a hétvégén Brnóban lépett pályára Bálint, és a kifejezetten erős, nemzetközi mezőnyben kétszer is dobogóra állt.

Kovács Bálint dobogós lett Brnóban

A szombati és a vasárnapi futamon is második lett a gyorsaságimotoros cseh nemzetközi bajnokság brnói fordulóján Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője – áll az MTI friss összefoglalójában. A 18 éves motoros - aki az augusztus végi, Le Mans-i 24 órás viadalra készül - a NEW2Project színeiben egy Yamaha R1-gyel vett részt a cseh versenysorozat második fordulóján, és már az időmérő edzésen is második lett.
{{articleGallery[26074].caption}}
Bálint négy verseny után 56 ponttal második a cseh bajnokság összetett pontversenyében, a jó eredményeknek köszönhetően pedig mindkét csapat, a magyar H-Moto Team és a cseh NEW2Project is azt szeretné, ha minden fordulón rajthoz állna a sorozatban.
{{articleGallery[26075].caption}}
- Az időjárás nem volt kegyes hozzánk: a szombati eső után nehéz volt jó beállításokat találni a vasárnapi, száraz körülményekre, ezzel együtt elégedett vagyok a hétvégével és a két második hellyel - mondta Kovács Bálint, akit tehát a Pannonia Ringen láthattok legközelebb.
{{articleGallery[26073].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalát is.