· 2020. szeptember 6. 1

Kovács Bálint második lett az AA Superbike-futamon

Bálint vezeti a bajnokságot

Kiváló szabadedzések után csak ötödik lett Kovács Bálint az Alpok Adria Superbike futamának kvalifikációján. Aztán jött a verseny, és a hihetetlenül szoros befutó....
Örömmel számolt be róla csapata, a H-Moto, hogy Kovács Bálint az első helyen végzett a három szabadedzés összesítése alapján Rijekában, az Alpok Adria bajnokságon. Ráadásul a 19 éves magyar versenyzőnek egyedüliként sikerült 1:26-os időt futnia, így bizakodva várta a mért edzést.

Kovács Bálint vezeti az Alpok Adria bajnokságot

Tegnap 10:50-kor folytatódott a program az időmérővel, ahol ugyan csak ötödikként végzett, de addigi teljesítménye alapján Bálint esélyes volt a dobogóra a délután fél ötkor rajtoló első összecsapáson.

Bálint mesél a rijekai hétvégéről és az edzésen történt esésről
Itt remek versenyt futva előzte meg vetélytársait, egészen a második helyig zárkózott fel, szem előtt tartva azt is, hogy a biztos pontszerzésre kell összpontosítania. A futam előtt második volt összetettben, ráadásul minimális lemaradással, s mivel az első versenyen szintén második helyen ért be – mindössze 24 ezredmásodperc lemaradással (!) - már bajnoki éllovasként várhatja a vasárnapi rajtot. Szurkolunk Bálintnak, hogy ma is legalább ilyen előkelő helyen végezzen, és a tabella első helyéről várhassa az utolsó összecsapást, ami szeptember 20-án lesz Olaszországban.
{{articleGallery[26709].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalán is.