· 2020. július 26. 4

Magyar győzelem az AA-nyitófutamon

Szép volt, Bálint!

Noha most először indult Superbike kategóriában, egyből győzelemmel mutatkozott be a mindössze 18 éves Kovács Bálint az Alpok Adria sorozatban.
Tegnap csak az ötödik időt érte el Bálint az időmérő edzésen, ám egy elképesztő rajttal megmutatta, hogy igenis számolni kell vele, és esélyes a győzelemre. Kiváló reakcióidővel rögtön három vetélytársát megelőzte az első kanyar előtt, majd végig nyomás alatt tartotta a vezető Pawel Szkopeket.
{{articleGallery[26184].caption}}
Taktikus motorozással árnyákként követte a lengyelt, aki nem bírta a nyomást, és elesett, s Bálintnak ezután csak megőriznie kellett az elsőséget. Elképesztő fölénnyel, csaknem fél perccel nyert első Superbike futamán, és bizakodva várja a második összecsapást, ami délután négykor kezdődik a Pannónia-ringen. Mivel az utolsó pillanatban megnyitották a pálya kapuit a nézők előtt, aki akar, még odaérhet a kezdésre, hogy Bálintnak szurkoljon az újabb győzelemért. A belépés természetesen most is ingyenes. Ha mégsem tudnál kijutni, a sorozat Live timing oldalán követheted az eseményeket.
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.