Kovács Bálint Spanyolországban edzett az elmúlt hetekben, hogy minél alaposabban felkészülhessen az ESBK, azaz a Spanyol Superbike Bajnokság összecsapásaira. A tegnapi időmérőn hetedik lett összetettben, ma pedig végképp letette a névjegyét a kifejezetten nívós versenysorozatban.

Magyar diadal a spanyol bajnokságban

Úgy tűnik, gyorsan összebarátkozott az új Yamaha R1-gyel, ugyanis Bálint kategóriaelső lett a bajnokság nyitóhétvégéjén.

A spanyol versenyhétvége futamai

Bálint a szombati első viadalon az összetettben nyolcadik, míg az Open 1000-es géposztályban első lett. Vasárnap saját kategóriájában szintén nem talált legyőzőre, az összetettben pedig hatodikként zárt – áll az MTI összefoglalójában.

kovacs-balint-nyert-spanyolorszagban

Hetek óta távol vagyunk otthonról, rengeteget dolgoztunk, teszteltünk, babráltuk a futóművet, próbálgattuk a versenygumikat, bíbelődtünk a motorral, és most itt vagyunk! Most boldog vagyok! Magyarként, kategóriaelsőnek lenni a spanyol bajnokin, nagyon nagy dolog! Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt! Köszönöm a segítséget a csapatnak, a managementnek, nélkülük ez nem jött volna össze! Várom már, hogy otthon találkozhassunk!

– mondta el Bálint a verseny után. Nem kell sokat várnunk a folytatásra sem, tudniillik a spanyol bajnokság második hétvégéjét egy hónap múlva, május 15-16-án rendezik Navarrában.