· Képek: Kőházy Tamás · 2019. május 6. 5

Kovács Bálint az OB-n

Csak egy kicsi hiányzott

Az ígéretes edzés után már a győzelemért harcolt Bálint, amikor az utolsó körben - egy ütközés miatt - kicsúszott a pályáról. Öröm az ürömben, hogy nem sérült meg, így folytathatja felkészülését az idényre.
Az elmúlt télen a katari bajnokságban vitézkedő - és több dobogós helyezést szerző - Kovács Bálint ezúttal a Hungaroringen tette próbára magát és vadonatúj, ezres GSX-R-jét. Mogyoródon zajlott ugyanis a Magyar Bajnokság második futama, ahol elsősorban az volt a cél, hogy még jobban ráhangolódjon a motorra és megtalálja a tökéletes beállításokat. Ez sikerült is, ám a hétvége mégis keserédes eredménnyel zárult, de erről már meséljen Bálint személyesen:
{{articleGallery[21835].caption}}
- Bátran mondhatom, hogy öles léptekkel haladtunk a pénteki edzésnapon, jól sikerültek a beállítások, de természetesen van még min finomítani. A nem túl erős tempóm dacára megszereztem a második helyet, majd a futamon tovább gyorsultam, és mindvégig csatában voltam az első helyért. Sajnos két kanyarral a vége előtt beütött a krach, amikor nem tudtam kikerülni az előttem haladó hátsó kerekét, összeakadtunk, és ezért kiestem a versenyből. Sajnálom, hogy így alakult, de nem csüggedhetek, hiszen másfél hét múlva már újabb megmérettetés vár, mégpedig a Lausitzringen, ahol megkezdődik a 2019-es idényem legfontosabb versenysorozata, a Suzuki GSX-R Cup - mesélte a H-Moto mindössze 17 éves tehetsége, Kovács Bálint.
{{articleGallery[21834].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.