· 2020. július 24.

Kovács Bálint új kategóriában teszi próbára magát

Indul az Alpok-Adria bajnokság

A hétvégén már Superbike géposztályban indul Kovács Bálint a Pannonia Ringen. Jó hír, hogy a mai döntés után mégis megnyitják a pálya kapuit – ingyenes lesz a belépés a nézőknek.
+ A H-Moto Team ifjú versenyzői számára az idei csonka szezon egyik legfontosabb versenyével folytatódik a 2020-as idény. Az eddig a cseh bajnokikon remeklő Kovács Bálint a NEW2Project csapat pilótájaként újabb lépcsőfokot teljesít, hiszen az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján már a királykategóriában, azaz a Superbike-ban bizonyíthat - áll csapata, a H-Moto friss közleményében.

Kovács Bálint Superbike kategóriában áll rajthoz

Eljött a nagy nap: a Pannonia Ringen végre elindulhat a 2020-as Alpok-Adria bajnokság. A szezonnyitóra a koronavírus-járvány miatt nézők sajnos nem mehetnek be, ám az internet segítségével remélhetőleg senki sem marad majd le a futamokról. Természetesen a H-Moto Team két fiatal versenyzője, Kovács Bálint és Kakuszi Ádám is ott lesz a mezőnyben, és mindketten a lehető legjobb formában várják, hogy pályára gurulhassanak.
{{articleGallery[26173].caption}}
A 18 éves Bálint telemetriával és sok-sok versenyalkatrészzel továbbfejlesztett Yamaha R1-én ezúttal is Pirelli abroncsok feszülnek. A fiatal motoros két hete éppen az Alpok-Adria bajnokság szezonnyitójára készülve már tesztelt a mostani verseny helyszínén, és a másfél napos gyakorlás alatt sikerült remek alapbeállítást találniuk a Yamahához. Bálint egyébként remek formában van, hiszen a rendkívül erős, hét ország versenyzőit felvonultató Cseh Bajnokság 1000-es kategóriájában négy futamból háromszor dobogón végzett – két 2. és egy 3. hely –, aminek köszönhetően a 42 fős mezőnyben a második helyen áll összetettben. De kell is a jó forma és a sok kilométer, hiszen egyre közeledik az újabb világbajnoki próbatétel: az augusztus 29-30-i, Le Mans-ban rendezendő 24 órás Endurance vb-futam.
{{articleGallery[26174].caption}}
„Már nagyon várom azt, hogy a királykategóriában, ráadásul hazai pályán mutatkozhassak be az idei Alpok Adria Bajnokságban. Az endurance-vb futamát kivéve vélhetően most állok majd rajthoz a legerősebb mezőnyben, ami igencsak motivál. Eddig remekül sikerült a vírus okozta gondok között is az idei évem, ilyen felkészülésről csak a legszebb álmaimban gondolhattam. Rengeteget versenyzek, ráadásul jó eredményeim vannak és rengeteget fejlődök, amit a köridejeim is bizonyítanak. Remek tesztet zártunk a csapattal múltkor a Pannóniaringen, így egy nagyon jó alappal kezdhetjük meg az előttünk álló hétvégét. Most debütálok a Superbike kategóriában, így a célom az, hogy kihozzam magamból is, és a motorból a maximumot, valamint képes legyek megfutni az eddigi legjobb köridőmet. Helyezésekben nem gondolkodom, hisz egyrészt nem ismerem a mezőnyt, másrészt azért a királykategóriában versenyezni más kávéház” – jelentette ki Kovács Bálint.
{{articleGallery[26175].caption}}
Csapattársa, Kakuszi Ádám sem tétlenkedett az Alpok-Adria Bajnokság magyarországi rajtjáig, és az SSP 300-as kategóriában induló fiatal pilóta tesztekkel, valamint versenyekkel készült a szezonnyitóra. Bálinthoz hasonlóan Ádám is remek formában van, hiszen a Phoenix Kupa SSP 300-as kategóriájában eddig egy versenyt megnyert, míg a másikon 2. lett. Titkos vágya, hogy a hétvégi futamokon bekerüljön a legjobb tíz közé.
{{articleGallery[26172].caption}}
„Már nagyon vártam ezt a pillanatot, hiszen az év elejétől kezdve erre a sorozatra készültem, és végre hazai pályán kezdhetem meg az Alpok Adria Bajnokságot. Mindent megtettem a jó felkészülés érdekében, és úgy érzem, jó formában várom a rajtot. Ugyan pontos helyezést nem jelöltünk ki célként a hétvégére, ám nem titkolom, szeretnék minél jobb eredményt elérni. Nem ismerem még az ellenfeleimet, de ha sikerül kihoznom magamból és a motoromból a maximumot, akkor a legjobb tíz nem elérhetetlen a számomra” – mondta Kakuszi Ádám.
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalán is.