· 2020. szeptember 8. 5

Kovács Bálint vezeti a bajnokságot az utolsó futam előtt

Újra az élen

Két dobogós helyezéssel kárpótolta magát Kovács Bálint a cseh csapat miatt elúszott Le Mans-i hétvége után. A remek hétvége után ő vezeti az Alpok-Adria Superbike kategóriáját, és már csak egy hétvége van hátra.
Kovács Bálint, a H-Moto Team motorosa egy második és egy harmadik hellyel zárta a nemzetközi Alpok-Adria Bajnokság Rijekában rendezett hétvégéjét, ezzel ötpontos előnnyel vezet az összetettben a Superbike kategóriában.

Kovács Bálint az Alpok-Adria éllovasa

A 19 éves versenyzőnek ez volt pályafutása második hétvégéje a legmagasabb géposztályban (Superbike), és miután megnyerte mindhárom szabadedzést, az ötödik rajthelyről indulhatott az első futamon.
{{articleGallery[26733].caption}}
Itt hatalmas versenyben csupán 24 ezredmásodperccel maradt le a győzelemről, és értékes pontokat szerzett. A második futamon szintén az élmezőnyben csatázott, vezetett is, majd egy hiba miatt visszaesett az ötödik helyre. Persze ekkor sem adta fel, és szívós munkával újra felzárkózott a dobogóra, és az elsőtől csak bő egy másodpercre lemaradva harmadik lett.
{{articleGallery[26734].caption}}
Az összetettben két osztrák rivális követi a 77 pontos Kovács Bálintot a második és a harmadik helyen, a magyar motoros előnye öt, illetve nyolc pont az üldözői előtt. Ráadásul már csak egy lehetősége lesz az ellenfeleknek, hogy a nyomába eredjenek, ugyanis az Alpok-Adria Bajnokság zárófutama következik két hét múlva Olaszországban.
{{articleGallery[26735].caption}}
– Elégedett vagyok ezzel a hétvégével, bár sajnálom, hogy hibáztam a második futamon, mert az ötödik helyről kellett feljönnöm, és az előzések közben nagyon elkoptak a gumik, ez pedig a végén megnehezítette a dolgomat – mesélte Bálint a verseny után, aki a cseh nemzeti bajnokságban is indul, és ott az összetett második helyén áll.
{{articleGallery[26736].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalán is.