Szokás úgy jellemezni a Tesla modelljeit, hogy tulajdonképpen nem is drágák, hiszen két autót, egy családi négykerekűt és egy sportkocsit kap a vevő a pénzéért. Valahogy így van ez a Sur-Ron újdonságával is, hiszen durvábban gyorsul, mint jó néhány nagymotor, hasmagasság terén lepipálja a kalandmotorokat, tömege pedig csekély, akárcsak a filigrán enduróké.

Sur-Ron – Utca vagy terep, egyre megy...

Főként az új Storm Bee-re igaz, hogy minden területen munkára fogható, hiszen kapható „street legal” változatban is. Így közúton használható, mint bármelyik motorkerékpár, viszont elképesztő gyorsulása és átlagon felüli futóműve révén a krosszpályákon is elemében van:
Mint láthatjátok, a 0-50 km/h sprint csak 1,9 másodpercig tart, és 3,9 alatt van nyolcvanon a motor. Ez persze nem is csoda, hiszen 21,5 kW-os, kefe nélküli erőforrása 520 Nm-t (!) szabadít a 100/90-18 méretű hátsó abroncsra. A modell nyitott változata 110 km/órás végsebességre képes, s hogy ilyen tempónál is kezelhető maradjon, 290 mm-es rugóút segít elnyelni az úthibák, gödrök ütéseit.
ksr-sur-ron-storm-bee-29328
Innen látszik igazán, milyen brutálisan sok a 315 millis szabad hasmagasság és a majdnem harminc centis első-hátsó rugóút
Ötvenes átlagsebességgel 105 kilométert tud megtenni egyhuzamban, s háromórás töltés után újra munkára fogható. A látványos terepmotor hamarosan itthon is kapható lesz, és addig is, míg megérkeznek az első példányok, a márka további öt modellje máris elérhető, beleértve a könnyű Light Bee-t, amiről éppen pár napja készítettek látványos videót a cég közösségi oldalára.