· Képek: KTM · 2018. május 15. 51

A KTM 2019-es újdonságai

Még magasabban a léc

A tavaly leleplezett, befecskendezős EXC-k után azt hihettük, nem jöhet nagyobb meglepetés, de a mattighofeni mérnökök ránk cáfoltak - itt a még erősebb és rugalmasabb, kétütemű gépek új nemzedéke!
A fejlesztés során teljesen megújult a KTM EXC TPI endurók WP villája, immáron nagyobb dugattyúk dolgoznak a teleszkópszárakban, még könnyebbé téve a terepakadályok leküzdését. Emellett átdolgozták a nyerget, erősebb lett az akkumulátor, s a pilóta Neken kormánnyal terelgetheti ultrakönnyű, befecskendezős, kétütemű gépét, mely koromfekete Giant kerekeken fut.
{{articleGallery[18084].caption}}
A kétütemű, 125-ös és 150-es XC-W-k a vadonatúj hengerfejnek köszönhetően még spontánabb gázreakcióval büszkélkedhetnek, míg erőforrásuk - a továbbfejlesztett berúgómechanizmus és a tökéletesített tengelykapcsoló révén - lényegesen karcsúbb lett.
{{articleGallery[18081].caption}}
- Hihetetlenül izgalmasan telt az elmúlt két év, beleértve a világújdonságnak számító 250 és 300 EXC TPI leleplezését is. Méltó folytatás a most bemutatott, átdolgozott változat, no meg a 125 és 150 XC-W, ám ezzel nincs vége a modelláradatnak, hisz' már alig várjuk, hogy megmutassuk, milyen hihetetlen újításokkal lépnek színre további 2019-es modelljeink! - mesélte Joachim Sauer, a KTM Offroad-termékmenedzsere.