· 2020. szeptember 15. 25

Teljesen átdolgozzák a KTM túraenduróit

Feltűnt a radaron

Az önálló vészfékezést is irányító radar tűnik fel elsőként az új KTM-en, pedig jó pár érdekesség lapul még az idomok alatt. Minden túlzás nélkül új korszak kezdődik a motorozásban.
Elcsípték a 2021-es KTM 1290 Super Adventure-t, melyen a legnagyobb újítás a fejidomra felszerelt radar, ami tájékoztatja a vezetőt a várható veszélyekről, sőt extrém esetben akár át is veheti az irányítást a motor felett. Az autókban jól ismert adaptív sebességtartó automatika nagyban hozzájárulhat, hogy csökkenjen a szűkre szabott követési távolságból fakadó ütközések száma.
{{articleGallery[26875].caption}}
Működési elve rém egyszerű: folyamatosan pásztázza, hogy milyen messze vagyunk az előttünk haladótól és mekkora a sebességkülönbség a két jármű között. Ha túl kicsit a távolság vagy nagy a sebességkülönbség, akkor a fojtószelep és/vagy a fékrendszer segítségével lelassítja a motort, ami így felveszi a másik autó vagy motor tempóját.
{{articleGallery[26876].caption}}
Emellett teljesen átdolgozták a két különálló radiátorra épülő hűtőrendszert, az üzemanyagtartályt és persze a radart befogadó fejidomot is. Szintén fontos újítás a karcsúbb, könnyebb váz, no meg a hozzá kapcsolódó lengőkar, s a hírek szerint a WP felfüggesztést is alaposan átfésülik 2021-re.