· 2019. október 29. 7

Újabb videó a 1290 Super Duke-ról

Hoztam is, meg nem is

Szándékosan ide-oda mozog a kamera, hogy ne lássuk a részleteket, de a lényeg így is szembetűnő. Alaposan átdolgozott Duke érkezik, ám lehet, hogy hiába, mert egyelőre nem lehet majd megvásárolni.
Aki szemfülesen lelassította felére, negyedére az újabb beharangozó videót, az kiszúrhatta, hogy alig egy héttel a leleplezés előtt még mindig nem a szériaérett, gyártásra kész Duke szerepel a klipben. Elképesztően rövid, zömök a legújabb, egyben legerősebb Herceg, de nem derül ki, hogy azért kerültek-e le a lámpák és tükrök, mert versenypályán vették fel a kisfilmet, vagy eleve csak prototípusról van szó, mint az előd 2012-es videójában:
Feltűnő hasonlóság: hét éve így festett a KTM koncepciómotorja
A koncepció elméletét erősíti, hogy nem csak a törékeny alkatrészek hiányoznak róla, vagyis jó eséllyel itt még tényleg a prototípus látható. Az bizonyos, hogy november ötödikén lehull a lepel az új Duke-ról, de a klip alapján elképzelhető, hogy továbbra is egy Euro 4-es, tehát 2020 végéig Európában is árusítható, továbbfejlesztett változatot vehetnek meg a motorosok, és a KTM 2021-re tartogatja a nagy durranást, csakúgy, mint a Ducati az új, V4-es Multistradát.
Jövő hét kedden leleplezik, de azt még nem tudjuk, hogy mit... Szándékosan felgyorsított, zajos a videó, hogy minél kevesebb részlet derüljön ki, de így is feltűnő a rendszám és a lámpák hiánya
Akárhogy is, egy hét múlva már teljes egészében láthatjuk az 1301 köbcentis nakedet, és az is kiderül, hogy a 790 és a 1290 korábbi kampányához hasonlóan erre is egy évet kell várnunk, vagy már jövő tavasszal már a kereskedésekben találkozhatunk a modellel.