· Képek: KTM · 2017. november 12. 6

Hamarosan megjelenik a KTM 450 Rally Replica

Szeretnél egy Dakar-győztes gépet?

Az osztrák csapat mindent megtesz, hogy folytassa 16 éve (!) tartó diadalmenetét, és 2018-ban is elsőként érjen célba a Dakaron. A versenymotor bemutatóján elmondták, hamarosan a nagyközönség számára is elérhető lesz a vadonatúj technika.
A sikersorozat dacára nem elégedtek meg a tavalyi győztes motor átfésülésével, ehelyett egy alapjaiban új gépet készítettek a soron következő viadalra. Arra készülnek, hogy ezzel 17. alkalommal is győzedelmeskedhetnek, s minden okuk megvan az optimizmusra: minden eddiginél könnyebb és gyorsabb lett az idei modell, ráadásul stabilabbá is vált, ezáltal sokkal kevésbé megterhelő az irányítása, ami lényeges szempont a gyakran napi 7-800 kilométeres etapokon.
{{articleGallery[16444].caption}}
Két éven át zajló, intenzív fejlesztés és tesztelés előzte meg a KTM 450 Rally bemutatását, melyre idén októberben, az OiLibya ralin, Marokkóban került sor. A nemrégiben kifejlesztett vázban - a szabályoknak megfelelően - egy új, 450 köbcentis, egyhengeres motor dolgozik. Hozzátették: 2018 első felében már a privát vásárlók részére is elérhető lesz a KTM 450 Rally Replica, hogy minél többen élvezhessék a friss fejlesztések nyújtotta előnyöket. Igaz, csak kevesek kiváltsága lesz az új 450 Rally, ugyanis vételára várhatóan 25-30 000 euró között mozog majd.