· Képek: MotoFire.com · 2019. október 9. 16

Vadonatúj KTM Duke a láthatáron

Mennyi az annyi?

Egészen biztos, hogy - legalább - egy KTM Duke érkezik az EICMA-n, de a beharangozóból nem derül ki, hogy az átdolgozott 390, az új 890 vagy a még sosem látott, kéthengeres, ötszázas lesz-e a meglepetés.
Tegnap megkezdte őszi kampányát a mattighofeni brigád is, mégpedig a 2020-as Duke első képkockáival. Szokás szerint nem sok kézzelfogható információ derül ki a kisfilmből, de a korábbi kémfotók és pletykák alapján sejthető, hogy ez nem a sokak által várt félliteres vagy 890-es Duke lesz, hanem egy vadonatúj 1290 Super Duke R:
Látványos és drága szénszálas elemek egész tömege, szépen ívelt, egy oldalon futó lengőkar és egy #getduke feliratot viselő, kecses alkatrész tűnik fel, amiből továbbra sem derül ki pontosan, hogy melyik modellről is van szó. A párhuzamosan futó kipufogórendszer is beszédes, de önmagában kevés ahhoz, hogy beazonosítható legyen a motor.
{{articleGallery[23443].caption}}
A januárban életbe lépő szigorítás miatt életbevágó a KTM-nek, hogy legerősebb csupaszmotorjuk megkapja az Euro5-minősítést, így logikus lépésnek tűnne az új 1290 bemutatása, ugyanakkor világszerte a középméretű nakedek tarolnak a motorpiacon, tehát a 890 vagy a 790R érkezése sem ördögtől való gondolat.