· 2017. január 11. 14

Noodoe, a motoros kommunikáció jövője

Kár túlbonyolítani

Ki kíváncsi a pontos házszámra, ha elég az irány is? Kit érdekel az országos időjárás, ha a vezető csak egy adott városban szeretne motorozni? Ilyen kérdésekre kerestek válaszokat a Kymco mérnökei, majd a visszajelzések alapján elkészítették a jövő műszeregységét.
A fél évszázada útjára indított CES idei seregszemléjén a motoroscégek is jelen voltak, s bemutatták, miként is képzelik el a holnap kétkerekűit. A Kymco egy nagyszerű újítással, a Noodoe-val rukkolt elő, ami tulajdonképpen egy Bluetooth-alapú műszeregység, ami ugyan személyre szabható, de funkcióit a beállításoktól függetlenül a végtelen egyszerűség jellemzi.
Vissza a kezdetekhez! A Noodoe egyszerű iránytűként segíti a városi motorozást, hogy a vezetőnek ne kelljen minduntalan lepillantani egy bonyolult és összetett kijelzőre

A műszer előre jelzi, ha a kiválasztott útvonalon bármilyen különleges időjárási helyzet, például viharos erejű szél vagy nagy mennyiségű eső várható, utcaszintű térkép helyett a helyes irányt és a pontos távolságot mutatja, amit oda sem nézve is leolvasható, illetve - ha a vezető szeretné -, folyamatosan pásztázza, merre vannak a legközelebbi benzinkutak.
Emellett segít kapcsolatot tartani a kiválasztott márkatársakkal, s mivel hálózati eszközről van szó, szigorúan álló helyzetben a közösségi média is elérhető vele. Nem utolsó sorban lopásgátlóként is működik, ugyanis tulajdonosa a telefonján ellenőrizheti, hol is van a motorja éppen. A Noodoe hamarosan megjelenik a márka motorjain, első körben az AK 550, a Like 125 és a People S 125 modelleken.