· 2019. április 28. 5

Laczkó Máté dobogóra állt a Slovakiaringen

Felnőtt a feladathoz

Erősen kezdte a szezont a MAMI csapat színeiben induló Laczkó Máté. Tegnap dobogóra állt a Slovakiaringen rendezett Alpok Adria fordulón, dicsőséget szerezve magának és a nagynevű iskolának.
Az edzések után még úgy tűnt, kisebb csodára lesz szükség, hogy Máté a pódiumos helyekért csatázzon, ugyanis a mért edzés nem sikerült tökéletesen, és jelentős, négy másodperces lemaradással csak a kilencedik helyre kvalifikálta magát a STK1000 kategóriában. Ezzel a 16 fős mezőny közepéről vághatott neki a versenynek, ahol olyan nagy nevek álltak rajthoz, mint például Michal Filla.
{{articleGallery[21772].caption}}
Annál nagyobb meglepetés volt, hogy a versenyen ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé ellenfeleit, és a mindössze tízkörös futamon hét pilótát megelőzve második helyen zárt Suzukijával. Eredményének értékét és jelentőségét növeli, hogy a MAMI Magyar motorkerékpár szakközépiskola és szakiskola saját csapatában indult, és vitte sikerre a piros-fehér-zöld fényezésű GSX-R-t. Ez már a második sikere az idén debütált alakulat tagjainak, ugyanis két hete, a Pannonia-ringen már megvillantották, milyen erősek - akkor a cudar időjárás dacára Máté 1:57,9-es időt futott, és megnyerte a futamot.