Az enduro-vb holtszezonjában, késő ősztől kora tavaszig rendezik meg az FIM SuperEnduro világbajnokság futamait. A 2007-ben útjára indított sorozat olyan népszerű lett, hogy csakhamar több géposztályra osztva mérkőzhettek meg egymással a pilóták, így elindult a Prestige mellett a juniorok és a hölgyek külön versenysorozata is.

Olyan legendák hódították már el a bajnoki címet, mint például Billy Bolt, David Knight, valamint Tadeusz „Taddy” Blazusiak, aki egymaga több mint negyven (!) alkalommal győzedelmeskedett. Nincs hát hiány világsztárokból a versenysorozat Prestige kategóriájában, melyben hazai versenyzőnek is szurkolhatunk.

Liszka Roland dobogós lett a Superenduro-vb-n

Komoly mérföldkő a magyar motorsport történetében, hogy három hazai pilóta is indult a szezonnyitó hétvégén, melynek Franciaország adott otthont. Szőke Márk (795) első királykategóriás versenyét futotta, ennek dacára a 13. helyen zárt, míg az új motorral és csapattal színre lépő Zsigovits Norbert kilencedik lett a Prestige géposztályban. A bombaformában motorozó Liszka Roland (78) megszerezte a Junior kategória összetett harmadik helyét, ami azért komoly fegyvertény, mert magyar pilóta korábban még soha nem állt dobogón ezen a rangos megmérettetésen.

liszka-roland-dobogos-superenduro-vb-n
Liszka Roland (jobbra) a Superenduro-vb dobogóján. Gratulálunk!

A Superenduro-vb 2023-2024-es szezonjában még hat versenyt rendeznek a következő hónapokban, közöttük a hazai összecsapással, míg a világbajnokság zárófutama várhatóan áprilisban, Nagy-Britanniában lesz.