A címvédő brit Billy Bolt győzelmével zárult szombaton a Papp László Budapest Sportarénában az endurósok világbajnoki sorozatának idei második fordulója.

Bolt nyert, Liszka dobogóra állt Budapesten

Hétezer néző kísérte figyelemmel a hét világbajnokot felvonultató mezőny versenyeit, amelyen a junior vb-sorozatban induló Zsigovits Norbert, valamint az Európa-kupában érdekelt Liszka Roland, Szőke Márk és Csizmazia Barnabás révén hazai indulóknak is szoríthatott a közönség.

Nagyon nehéz pályát építettek a magyarok, fizikailag is nagyon sokat kivett belőlünk

értékelt a viadal végén a győztes Bolt, aki a lengyelországi idénynyitón is diadalmaskodott.

Az első futam után csalódott voltam, de a másodikat és a harmadikat megnyertem, és mivel vezetem a bajnokságot, igazából nem lehet okom a panaszra

idézte az MTI a versenyzőt.

liszka-roland-superenduro-vb
Liszka Roland

Bolt mögött a sportág egyik legeredményesebb versenyzője, a lengyel Taddy Blazusiak végzett másodikként, míg a szintén brit Jonny Walker harmadikként. A junior-vb mezőnyben Zsigovits az első futamon harmadik, összesítésben pedig hatodik lett.

Mindent kiadtam magamból, az első futam után saját magamat kellett nyugalomra inteni, hogy a továbbiakban ne hibázzak. A második és harmadik futam nem úgy sikerült, ahogy az első után reméltem, de a hazai közönség szeretete mindenért kárpótolt. Felülmúlhatatlan érzés volt a szurkolásuk

nyilatkozta Norbi.

liszka-roland-superenduro-vb
Liszka Roland

– Életem első SuperEnduro versenye – megcsináltam! Első futam: 4. hely, második futam: 2. hely, összetett harmadik! Köszönöm, hogy ennyien szurkoltatok a helyszínen és a TV előtt! – áll Liszka Roland Facebook-bejegyzésében, aki hazai közönség előtt dobogóra állhatott tegnap az arénában.