· 2019. szeptember 12. 4

Új lendületet kap az M2 és az M30 építése

Északi nyitás

Lassan befejeződik az M2 építése, s ezzel párhuzamosan elkezdődik az M30 kivitelezése is. Utóbbi azért került címlapokra, mert tegnap erősítették meg, hogy rendhagyóan nagy összeggel támogatja az Unió a beruházást.
Kétéves, átfogó munka után idén szeptemberben megnyílik az autósok előtt a négysávos, a Váctól az M0-ig tartó, új M2-es autóút. Többször felmerült, hogy később folytatják az építkezést egészen a szlovák határig, de mivel nincs esély rá, hogy a túloldalon megépüljön a Parassapuszta-Zólyom szakasz, így ez a terv aligha valósul meg.
{{articleGallery[23090].caption}}
Ellenben semmi nem állhat már a Miskolc-Kassa autópálya útjába, miután az Unió szokatlanul nagy összeggel, 182 milliárd (!) forinttal támogatja a borsodi nagyváros és a határ között megvalósuló, közel hatvan kilométer hosszú, 48 hidat tartalmazó szakasz kivitelezését. A munkálatok várhatóan 2021 végén, 2022 elején érnek véget, s akkortól gyakorlatilag autópályán lehet majd eljutni Poprádról - Kassán keresztül - Miskolcra, s azon át Budapestre. Ezzel még közelebb kerül a tavaly kitűzött cél, miszerint újabb 900 kilométernyi gyorsforgalmi utat építenek Magyarországon 2022-ig - az ehhez szükséges 2500 milliárd forintos beruházás 45 százalékát az Unió biztosítja.