Hosszú, fárasztó repülőút, majd egy magas lázzal járó tüdőgyulladás árnyékolta be a magyar versenyző hétvégéjét, s állapotát látva az is kérdéses volt, egyáltalán rajthoz állhat-e a makaói versenyen. Persze nem Sanyiról lenne szó, ha a hétköznapi embereket ledöntő kór ellenére nem szállt volna nyeregbe, s úgy tűnik, erőfeszítései az égieknek is feltűntek, ezért igyekeztek besegíteni neki a jó eredmény elérésében...

macau-gp-bitter-sandor-3066

A motorsportot ismerők számára nem újdonság, hogy a technikai hátrányt némi rutinnal és bátorsággal is lehet többé-kevésbé kompenzálni, s különösen igaz ez, ha esős, vizes körülmények között kell motorozni. Nos, Bitter nem is ijedt meg a saját árnyékától, s a vizes warm-up során a második helyen (!) zárt, ami jó előjel volt a futamra.

macau-gp-bitter-sandor-3067

A felszáradó aszfalton sokan hibáztak, azonban a szinte bukótér nélküli pályán sem esett komolyabb bajuk, s akik talpon maradtak - közöttük Bitterrel - igyekeztek alkalmazkodni a változó, egyre gyorsuló tempóhoz. A stock Hondával rajthoz álló magyar versenyző a betegség és az ebből adódó fizikai hátrány ellenére is remekelt, sikeresen teljesítette a versenytávot, és 18. helyen zárt a végére 21 fősre fogyatkozó mezőnyben, kereken tíz másodpercet verve a mögötte érkező Nuno Ceatanóra.

macau-gp-bitter-sandor-3068

A verseny nehézségét jól mutatja, hogy az indulók negyede kényszerült feladni a futamot, többek között a brit Ian Hutchinson is, akit a hétvége egyik esélyeseként tartottak számon.

Versenyeredmények:

1, Stuart EASTON (GBR) PBM by The Venetian Hotel 29:45.143

2, Michael RUTTER (GBR) Milwaukee Yamaha 29:59.193

3, Martin JESSOPP (GBR) Riders Motorcycles BMW 29:59.648

.

.

.

18, Sandor BITTER (HUN) VRS Racing 31:48.520