· 2019. június 12.

Kovács Bálint volt a leggyorsabb az időmérőn

Újra az élen

A H-Moto két versenyzője, Kakuszi Ádám és Kovács Bálint is pályára lép a Tissot Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság ma zajló, III. fordulóján, melynek a Slovakiaring ad otthont.
A páros már tegnap megérkezett a Diósförgepatony mellett fekvő, rendkívül tempós, közel hat kilométer hosszú pályára, hogy felkészülten várhassa a mai összecsapást. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Kovács Bálint nemrég első helyen végzett az időmérő edzésen, s tempójára jellemző, hogy a 2019-es Suzuki GSX-R1000R-rel versenyző pilóta két másodperccel előnnyel zárta a kvalifikációt. A KTM 390 RC-vel induló Kakuszi Ádám sem búslakodhat, hiszen másodikként zárt a Supersport 300 mezőnyében.
{{articleGallery[22276].caption}}
Remek helyről várják tehát a délutáni rajtokat, melyekből jó pár lesz a Slovakiaringen, tekintve, hogy ezúttal a TK (Tehetségkutató), Open 300, Open 600 és az Open 1000 indulói is megmérkőznek egymással. Természetesen most is külön értékelik az egyes kategóriákban felsorakozó különböző géposztályokat, így a kisebb motorral induló vagy kezdő pilóták is a tudásukhoz, technikájukhoz illő ellenfelekkel kerülnek egy csoportba.
{{articleGallery[22277].caption}}
Ha Te is kipróbálnád magad, a Pályamotorozás.hu oldalon olvashatsz részleteket a további versenyhétvégékről, valamint a nevezés feltételeiről.