· Képek: heca.ro, aradon.ro · 2017. április 11. 6

Minden pilóta rémálma: motorlopás a versenyen

Eltűntek a magyar csapat gépei

Egy részben magyar tagokból álló endurós társaság versenygépeit tulajdonították el ismeretlenek múlt hétvégén, Arad megyében. A kár összesen több mint 12 millió forint, ezért a versenyzők szokatlanul magas jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek.
Múlt hétvégén rendezték meg a nagyszabású, endurós körökben igen népszerű King of the Hill versenyt, amely az országos terepmotor-bajnokságot nyitánya, egyben a Balkán bajnokság első futama és a Hard Enduro világbajnokság negyedik fordulója. Húsz ország 462 versenyzője között erre a megmérettetésre érkezett az a csapat is, melynek pénteken lovasították meg hat motorkerékpárját.
{{articleGallery[13145].caption}}
A pilóták a helyszínen, egy gyoroki hotelban szálltak meg, onnan vitték el a gépeket az éj leple alatt: hármat egy furgon rakteréből, kettőt egy mikrobuszból, egyet az udvarról. Az aradihirek.ro oldal információi szerint a rendőrség azonnal nyomozásba kezdett.

Kétmillió a nyomravezetőnek

A sajtószóvivő szerint a lopás valószínűleg hajnali négy és reggel hét óra között történt, a hat eltulajdonított jármű összértéke közel 40 ezer euró, vagyis 12,4 millió forint. A hatóságoknak eddig annyit sikerült kideríteni, hogy a tolvajok megrendelésre dolgozhattak, és kevés nyomot hagytak maguk után. Bár a szállodában temérdek térfigyelő kamera van, az azok által készített felvételek sajnos nem nyújtanak sok támpontot a nyomozóknak, de jó hír, hogy állítólag már van gyanúsítottjuk. A hat enduróból három magyarországi versenyzőé volt, akik bejelentették, hogy 6500 eurós, vagyis kétmillió forintos jutalmat ajánlanak fel a nyomravezetőknek.