· Képek: Gönczöl Richárd, MTI · 2019. október 4. 2

Magyar ATV-sek a Nemzetek Krosszán

Cél a döntő!

Most hétvégén rendezik Schwedtben a Nemzetek Krossza elnevezésű nemzetközi quadversenyt, ahol rajthoz áll a Balogh László-Gönczöl Richárd-Karai Kristóf trió, azaz a magyar válogatott is.
Ez a viadal a sportág legnagyobb nemzetközi eseménye, tulajdonképpen a világbajnokságot helyettesíti, így évről évre összesereglik az ATV-versenyzők színe-java. A több mint harminc országot felvonultató viadalon tavaly döntőbe jutottak, és végül 13. helyen végeztek a hazai quadosok - idén ezt szeretnék megismételni.

Döntőért harcolnak a magyar quadosok

Rendkívül egyszerű a verseny menete: a selejtezőkben három csoportra osztják a pilótákat, és az egyes fordulókban két-két motoros küzd a krosszpályán, végül a versenyzők eredménye összeadódik és ennek alapján alakul ki a nemzetek rangsora.
{{articleGallery[23345].caption}}
A döntőbe jutó 15 csapatot ismét három csoportra osztják, s minden eldöntő futamon harminc motoros küzd meg egymással - a végső sorrend természetesen újra az eredmények összesítésével születik meg.
A tavalyi verseny összefoglalója
A legfiatalabb magyar induló, a 18 éves Karai Kristóf - aki az idén 12. lett a negyven versenyzőt felvonultató Európa-bajnokság összetett pontversenyében - azt mondta az MTI-nek, idei teljesítményével bizonyította, hogy helye van a kontinens legjobbjai között, a Nemzetek Krosszára pedig önbizalommal telve utazik el.